Gemeente Deurne / Gemeente / Actueel / Nieuws / De opvoedondersteune..


Iedereen heeft weleens vragen over opvoeden of opgroeien. Soms vindt u het antwoord bij de mensen om u heen. En soms wilt u uw vraag graag stellen aan een deskundige. U kunt dan terecht bij de opvoedondersteuners van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Deze jeugdprofessionals zijn er voor
kleine en grote vragen van ouders en jongeren. En hebben zij niet meteen een antwoord, dan helpen zij u verder op weg met informatie, adviezen of begeleiding. Het uitgangspunt is altijd wat u zelf wilt en kunt.

"Een belangrijke verandering is dat we niet meer praten over, maar praten met", vertelt wethouder Marnix Schloesser "Ouders hebben zelf de regie en worden daarbij ondersteund. Er wordt eerst gekeken naar wat ze zelf of met hulp van hun omgeving kunnen. Als dat niet lukt, kan er
gespecialiseerde zorg ingeschakeld worden. De gemeente gaat deze specialistische zorg niet zelf uitvoeren, maar maakt hierover afspraken met zorgaanbieders."

Waar vindt u de opvoedondersteuners?

U vindt de opvoedondersteuners bij u in de wijk. Ze zijn bijvoorbeeld regelmatig aanwezig op het consultatiebureau, basisscholen en voortgezet onderwijs, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

Meer informatie en contact

U kunt geheel vrijblijvend contact opnemen met de opvoedondersteuner bij u in de wijk. De gegevens van de opvoedondersteuner in uw wijk vindt u op www.cjgdeurne.nl. Daar vindt u ook meer informatie over opvoeden, activiteiten en cursussen van het CJG.