Brugdek Pijlebrug geplaatst


Inhoud

Op dinsdag 17 maart is in aanwezigheid van gedeputeerde Henk Brink het brugdek voor de nieuwe Pijlebrug over de Drentsche Hoofdvaart bij Meppel geplaatst.

IMG_0592

Met het plaatsen van het nieuwe brugdek is de vervanging van de Pijlebrug en de reconstructie van de kruising in de N371 ter hoogte van de brug bijna voltooid. De brug moet nog verder worden afgewerkt, net als de aansluitingen van de wegen. Dat duurt nog tot en met 16 april. Op vrijdag 17
april wordt de brug weer opengesteld voor het verkeer. De werkzaamheden aan de brug en de kruising zijn begonnen in augustus 2014.

De nieuwe Pijlebrug wordt een hefbrug met een breedte van 13.60 meter. Daardoor kan het verkeer de brug in twee rijrichtingen tegelijk passeren. Ook komt er een afgescheiden fietsstrook aan een kant van de brug. Het fietsverkeer gaat daar in twee rijrichtingen gebruik maken.

Het brugdek wordt uitgevoerd in een composiet van kunstvezel en hars. Dit is een vernieuwende techniek, die ervoor zorgt dat de brug lichter is en er minder onderhoud nodig is. Het ontwerp van de brug is van architectenbureau Jongsma en Dijkhuis uit Delfzijl. Het werk wordt uitgevoerd door
aannemingsbedrijf Macadam bv uit Bakkeveen.

Laatst bijgewerkt op 17 maart 2015.