Bijeenkomsten over woninginbraakpreventie


RKL 1097 infoavond woninginbraak DRU 5-3-2015

Bijeenkomsten over woninginbraakpreventie
Ruim 500 mensen bezochten de afgelopen maanden de bijeenkomsten over woninginbraakpreventie. De belangstellenden konden luisteren naar presentaties van Ellen van der Meulen, Politie Oost Nederland, en Evert Jansen ( ex-inbreker) werkzaam voor de Stichting Veiligheid en Preventie. De
bezoekers waren positief over de bijeenkomst: het is goed om weer eens met je neus op de feiten gedrukt te worden. Een inbraak kan bij iedereen voorkomen.

Blijf alert
Ellen van der Meulen benadrukte dat het belangrijk is om alert te blijven en vooral er samen voor te zorgen dat er een goede controle is in je wijk of buurt. Samen sta je sterk! Evert Jansen is voorafgaande aan de bijeenkomsten wijken ingegaan. Hij liet aan de hand van foto's, die hij in de
wijken gemaakt had, zien dat het makkelijk is om woningen binnen te komen. Sleutels die in achterdeuren zitten, schuren die niet op slot zitten, ladders die voor het grijpen liggen. De politie gaf tips over hoe je verdachte situaties signaleert.Het is belangrijk om alert te blijven:
signaleer, alarmeer 112, app, reageer. Vorm samen met je buurtbewoners 1000 ogen, maak samen een WhatsAppgroep aan en stuur elkaar direct een bericht bij verdachte situaties. Samen sta je sterk.

Tips en advies
Tijdens de avonden konden mensen advies inwinnen over hang- en sluitwerk en kregen zij veel bruikbare tips over preventie en beveiliging, het signaleren van en het reageren op verdachte omstandigheden.