Hoogte eigen bijdrage Wmo-maatwerkvoorzieningen en WTCG


Sinds maart 2015 ontvangen inwoners die gebruik maken van Wmo-maatwerkvoorzieningen (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) de eerste factuur van het Centraal Administratiekantoor (CAK) voor het jaar 2015. Het CAK stuurt een brief met informatie over de maximale eigen bijdrage. Deze kan stukken
hoger uitvallen dan vorig jaar.

Eind vorig jaar maakte het CAK de hogere eigen bijdrage algemeen bekend. Inwoners die hier een vraag over willen stellen, kunnen contact opnemen met het CAK via telefoonnummer 0800-1925.

Hoe hoog de eigen bijdrage is, verschilt per gemeente en is inkomensafhankelijk. Het CAK stuurt namens de gemeenten de facturen naar inwoners die thuis zorg en ondersteuning krijgen. De verhoging van de eigen bijdrage komt voornamelijk doordat de algemene tegemoetkoming op de factuur van 33
procent per 2014 is afgeschaft. Kijk voor meer informatie over deze afschaffing op www.rijksoverheid.nl.

Wat gaat de gemeente Stein doen met het budget wat voorheen door de Rijksoverheid gebruikt werk voor de CER en WTCG?

De gemeente Stein werkt momenteel aan een nieuwe regeling voor inwoners met hoge zorgkosten en een inkomen op bijstandsniveau. Zodra de nieuwe regeling gereed is, wordt deze bekend gemaakt via deze website, social media en Weekblad de Schakel.

Inwoners die door de hoogte van de eigen bijdrage in financiele problemen (neigen te) komen of vragen hebben, kunnen contact opnemen met een klantmanager van de afdeling Werk & Inkomen via telefoonnummer 046-43 59 393 (op werkdagen tussen 09.00 uur en 10.00 uur).