Mantelzorgsalon 19 maart 2015 (17-03-2015)


RSS

De eerste mantelzorgsalon in 2015 wordt gehouden op donderdag 19 maart van 19.30 - 21.30 uur in De Herberg, Sintelstraat 23 (naast de protestantse kerk) in Maasbracht. Bent u mantelzorger en wilt u graag deze mantelzorgsalon bezoeken? U bent van harte welkom, deelname is kosteloos.

Thema: 'Langer zelfstandig door en met mantelzorgers'

Tijdens deze bijeenkomst geeft een ergotherapeut informatie en advies over de mogelijkheden om dagelijkse activiteiten makkelijker te maken. En hiermee dus de belasting voor de mantelzorger te verminderen. Bovendien besteden we aandacht aan uw verhaal als mantelzorger. Wat vindt u moeilijk?
Welke tips kunt u aan anderen geven?

Aanmelden

Wilt u graag deze mantelzorgsalon bezoeken? Meld u dan aan via het Maatschappelijk Adviespunt (MAP) van de gemeente Maasgouw. Dit kan telefonisch bij het Wmo Loket via telefoonnummer (0475) 85 26 00 of via e-mail wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl. Deelname aan de mantelzorgsalons is kosteloos.

Wmo-adviseur

Voor andere vormen van informatie, advies en ondersteuning op het brede vlak van wonen, welzijn, zorg en financien kunt u contact opnemen met de Wmo Adviseur van de gemeente Maasgouw via telefoonnummer (0475) 85 26 00, of via e-mail wmoadviseur@gemeentemaasgouw.nl.

Wat is een mantelzorgsalon?

Mantelzorgers zorgen langdurig voor bijvoorbeeld een zieke partner, gehandicapt kind, ouder of goede vriend. Een mantelzorger kan zelf ook informatie, advies of ondersteuning gebruiken. In een mantelzorgsalon:

* ontmoet u op een laagdrempelige en ongedwongen manier andere mantelzorgers;
* deelt u ervaringen met andere mantelzorgers en met onze vaste vrijwilligers;
* wordt u geinformeerd over onderwerpen die voor u als mantelzorger van belang zijn.