Lees verder


In de fietsenstalling bij het treinstation in Harlingen blijven helaas vaak kapotte fietsen achter. Dit zorgt voor een rommelige fietsenstalling en leidt tot onveilige situaties. Bovendien houden fietswrakken onnodig plekken bezet.

De gemeente Harlingen houdt vanaf week 13 een opschoonactie zodat in de fietsenstalling meer ruimte komt om fietsen goed te kunnen parkeren. Hierdoor verkleinen we ook de kans op fietsendiefstal en vandalisme.

Wat is een fietswrak?

Een fiets is een wrak wanneer er minimaal drie belangrijke onderdelen ontbreken of kapot zijn. Bijvoorbeeld als de fiets geen wielen, trappers en zadel meer heeft. Een fiets is ook een wrak wanneer de fiets zichtbaar niet meer te gebruiken is omdat de fiets bijvoorbeeld een krom wiel heeft.

Wat doen we met fietswrakken?

De fietswrakken worden door medewerkers van de gemeente Harlingen verwijderd. De verwijderde fietswrakken worden naar de Westerzeedijk gebracht en voor maximaal 13 weken bewaard waarna de fietswrakken worden afgevoerd naar het oud ijzer of per opbod verkocht. Als uw fiets is verwijderd, kunt u
deze op de eerste woensdag van de maand tussen 13.00-16.00 uur met bewijs komen ophalen.


Fietswrakken worden opgeruimd in de gemeente Harlingen