Diverse activiteiten van Wonen Plus Welzijn


Wonen Plus Welzijn organiseert weer een aantal activiteiten de aankomende periode. Hieronder volgt het overzicht.

Informatieve bijeenkomst over Wmo en het Sociale Wijkteams

Er is veel veranderd in de zorg. Het blijkt voor velen lastig om door de bomen het bos nog te zien. Wonen Plus Welzijn en de ouderbonden houden daarom op 7 april (13.30 uur) een informatieve bijeenkomst. In de Groene Schakel in Schagen komt daarbij met name het functioneren van de wijkteams
aan de orde. Zij zorgen nu voor begeleiding, ondersteuning, goede raad en opvang bij mensen, die het (even) zelf niet meer aan kunnen. Binnen het wijkteam is er altijd een contactpersoon voor een gezin, voor een persoon. De bijeenkomst is gericht op praktische zaken, op dingen waar je iedere
dag tegenaan kunt lopen.

Aanmelden kan tot 3 april bij de Balie in M18: (0224) 291 042 elke werkdag tussen 10.00-12.30 uur. De kosten zijn inclusief koffie/thee drie euro.

Mindfulness

Even afstand nemen van de snelweg van het leven. Aandacht voor jezelf en je omgeving. Het zijn belangrijke aspecten van de trainingen mindfulness. Waar acceptatie, loslaten en omgaan met fysieke en emotionele pijn de rode draad vormen. Meditatie, yoga en aandachtsoefeningen zijn belangrijke
hulpmiddelen op weg naar ontspannen bestaan.

Daphne Roothaert geeft 31 maart, 7 en 15 april (19.30-21.30 uur) workshops in De Noordkop Dorpsstraat 35 in Tuitjenhorn. De kosten zijn totaal 45 euro. Info en inschrijven: Noordkop volwasseneductie, (0226) 391 450, dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Workshop bloemschikken

De lente komt in zicht. Voldoende reden voor De Noordkop in Tuitjenhorn om samen met Sandy's Bloemidee uit Warmenhuizen een workshop te organiseren. Waarbij het maken van een bloemstuk op basis van een voorjaarsei de basis is.
Het gebeurt op 25 maart (19.30 uur) bij de Noordkop, Dorpsstraat 35 in Tuitjenhorn. De kosten zijn 27,50 euro. Info en opgeven: info@denoordkoptuitjenhorn.nl of bij Sandy's Bloemidee.

Opvang van lichtdementerenden zoekt vrijwilligers

Het is een van de pareltjes van Wonen Plus Welzijn: de opvang van lichtdementerenden in De Nieuwe Nes in Schagen. Voor een soepel verloop van deze opvang, iedere werkdag in het ontmoetingscentrum, zijn vrijwilligers zeer welkom. Liefde en aandacht voor de medemens staan daarbij voorop.
Organisatorische kwaliteiten en betrokkenheid bij de clienten komen goed van pas.

Een ieder, die zich een dagdeel of meer, wil inzetten voor dit belangrijke project kan informatie verkrijgen bij Jolanda Smit via j.smit@wonenpluswelzijn.nl of 0224-273140.