Vragen over de verkiezingen?


dinsdag 17 maart 2015

Op 18 maart kunt u stemmen voor Provinciale Staten en waterschap Hunze en Aa's.

Potlood verkiezingen Klik om te vergroten

Op 18 maart kunt u twee keer stemmen: voor de Provinciale Staten en het waterschap Hunze en Aa's. We zetten nog even een aantal belangrijke vragen en antwoorden voor u op een rijtje.

Wordt er ook gestemd voor waterschap Vechtstromen?

Nee, waterschap Vechtstromen doet niet mee aan deze verkiezingen. Wegens herindeling is eerder al voor dit waterschap gestemd. Deze keer doet in onze gemeente dus alleen waterschap Hunze en Aa's mee.

Hoeveel stempassen krijg ik?

Afhankelijk van de kiesgerechtigdheid en uw woonplaats hebt u geen, 1 of 2 stempassen ontvangen.

* Hebt u de Nederlandse nationaliteit en u woont in het waterschapsgebied van Hunze en Aa's, dan hebt u 2 stempassen ontvangen, namelijk 1 voor Provinciale Staten en 1 voor het waterschap Hunze en Aa's.
* Hebt u de Nederlandse nationaliteit en u woont in het waterschapsgebied van Vechtstromen, dan hebt u 1 stempas ontvangen, namelijk alleen voor Provinciale Staten.
* Hebt u een buitenlandse nationaliteit en u woont in het waterschapsgebied Hunze en Aa's, dan hebt u eveneens 1 stempas ontvangen; u mag dan alleen stemmen voor het waterschap.
* Hebt u een buitenlandse nationaliteit en u woont in het waterschapsgebied Vechtstromen, dan hebt u geen stempas ontvangen.

Bekijk hier nog meer veelgestelde vragen.

Nieuwsberichten