Groen licht voor WerkvoorHeerlen


Werk/Leerbedrijf start op 1 april

Met de komst van WerkvoorHeerlen zijn de banen van 160 mensen uit de WSW gegarandeerd. Bovendien biedt Heerlen nu perspectief aan mensen met een bijstandsuitkering. De startdatum van de stichting WerkvoorHeerlen (WvH) is vastgesteld op 1 april aanstaande.

WvH is een werkbedrijf en een leerwerkbedrijf in een.
Het werkbedrijf biedt passend werk voor 160 mensen die vallen onder de WSW. Hun werkgelegenheid blijft behouden. Vanuit WOZL worden zij gedetacheerd naar WvH.
Het leerwerkbedrijf biedt plaats aan 45 mensen met een bijstandsuitkering. Zij doen er werkervaring op en kunnen zo gemakkelijker doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt.
Voor alle medewerkers bij WvH geldt dat er ruimte is voor jobcoaching, training en opleiding.

Taken
Een deel van het groenonderhoud van de gemeente is ondergebracht bij WvH en wordt gedaan door de medewerkers daarvan. In de toekomst wil Heerlen mogelijk ook andere gemeentelijke taken bij WvH onderbrengen.

Veilig
Wethouder Martin de Beer van arbeidsmarkttoeleiding is blij met de start van WvH. "Hiermee hebben we een grote groep mensen uit de bijstand werkelijk iets te bieden. Ze krijgen een arbeidsovereenkomst en worden daarmee volwaardige medewerkers. Daarnaast zorgen we voor een veilige werkomgeving,
bieden we begeleiding op maat en creeren we kansen voor duurzame doorstroming naar de reguliere arbeidsmarkt."

Publicatiedatum: dinsdag 17 maart 2015

ga naar het nieuwsarchief