Unie KBO breekt lans voor passende dagactiviteiten


dinsdag, 17 maart 2015

Unie KBO breekt lans voor passende dagactiviteiten Wat ons opvalt binnen de huidige zorghervormingen is de geringe focus op begeleiding: dagopvang, respijtzorg en zorgboerderijen.

Cruciaal voor ouderen *n voor mantelzorgers! Hoe wordt dit momenteel uitgevoerd? Is er nog voldoende aanbod? Volgens GGZ Nederland wordt er flink gekort en dreigt de dagbesteding in 2016 zelfs te verdwijnen.

Teloorgang
*Zijn er straks nog passende dagactiviteiten voor mij?* Veel ouderen zijn bang dat alle *zorgdoelgroepen* bij elkaar worden gezet en dat ze alleen in aanmerking komen voor dagopvang in hun wijk. Ook zijn er zorgen over het opleidingsniveau van de begeleiders. De Unie KBO deelt die zorgen en
breekt een lans voor goed gemeentelijk beleid.

Overgangsrecht
In 2015 geldt een overgangsrecht voor de voormalige AWBZ-cli*nten. Mensen met een vroegere AWBZ-indicatie behouden hun rechten tot 1 januari 2016. Maar worden die rechten ook allemaal ingewilligd? De Unie KBO vreest van niet. Er wordt momenteel meer bezuinigd dan hoeft. Een achteruitgang in
voorzieningen mag echter niet gebeuren, want zinvolle dagbesteding is te belangrijk voor kwetsbare ouderen en hun naasten!

Bookmark and Share