Red Hat helpt grootzakelijke bedrijven met mobility initiatieven


dinsdag 17 maart 2015

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware, wil organisaties helpen succesvol te zijn in de huidige economie waarbij mobiele toepassingen een steeds belangrijkere rol innemen. Klanten kunnen profiteren van de ervaring van Red Hat, het leiderschap in
enterprise IT en het portfolio van enterprise opensourcetechnologie, waaronder de mogelijkheden voor mobiele toepassingen uit de recente acquisitie van FeedHenry om de uitdagingen die mobiele toepassingen met zich meebrengen te overbruggen.

Mobility is een steeds hogere prioriteit voor bedrijven om innovatie te bevorderen en de operationele efficientie te verbeteren. Het vergroot echter ook de vraag naar snellere en continue ontwikkelcycli, die tegen de traditionele IT-infrastructuur en ontwikkelmethodes ingaan. Omdat steeds meer
gebruik wordt gemaakt van mobiele toepassingen, is het voor organisaties belangrijk om snel en gemakkelijk initiatieven op dit gebied te kunnen starten, waarbij de stabiliteit van de centrale bedrijfs-IT gehandhaafd blijft.

Als reactie daarop, focust Red Hat zijn enterprise mobility-visie op vier gebieden: platformarchitectuur, ontwikkelaarservaring, technologie-integratie en samenwerking in tweesporige IT-omgevingen.

* Platformarchitectuur: De publieke cloud of private Platform-as-a-Service (PaaS)-gebaseerde architectuur van het Red Hat mobile platform faciliteert agile ontwikkeling en DevOps-processen, waarbij gebruik wordt gemaakt van RESTful-api's en microservices. Dit versnelt de time-to-deployment
en helpt de TCO (Total Cost of Ownership) te verlagen.
* Ontwikkelaarservaring: Met een ontwikkelaar-centrische aanpak - die moderne toolchains en samenwerking omarmt en continue ontwikkeling en integratie biedt - kunnen organisaties hun bestaande IT-skillsets inzetten voor nieuwe mobiele initiatieven.
* Technologie-integratie: Vereenvoudigde integratie van het platform met andere enterprise middleware-componenten, gebaseerd op een standaard REST api-architectuur, vangt en slaat nieuwe data op die wordt gegenereerd door connected devices, wat helpt bij het ontsluiten van de waarde in
bestaande databases.
* Samenwerking in een tweesporige IT-omgeving: Het adopteren van een tweesporige IT-aanpak, waarbij gebruik wordt gemaakt van mobile als een catalysator om een "fast IT" organisatie te bouwen, helpt bij het vinden van de balans tussen agility en stabiliteit en bevordert de samenwerking.

Red Hat heeft een aantal belangrijke mijlpalen bereikt in zijn mobiele ontwikkeling sinds de overname in oktober 2014 van FeedHenry, een toonaangevende mobile enterprise application platform provider. Hierdoor vergrootte het bedrijf de activiteiten in de enterprise mobile markt met onder
andere de:

* Release van platform-verbeteringen voor mobile Application Lifecycle Management (ALM) en samenwerking.
* Integratie van het platform in Red Hat's geintegreerde ontwikkelomgeving (IDE), JBoss Developer Studio.
* Uitrol van FeedHenry-technologie als een mobiele dienst in OpenShift. Dit maakt deel uit van Red Hat's xPaaS-strategie voor cloud-gebaseerde applicatieontwikkeling.
* Erkenning van het FeedHenry-platform als de beste Mobile Backend-as-a-Service (MBaaS) in een sectoranalyse van GigaOM Research.

Daarnaast blijkt dat klanten in verschillende branches, van de maakindustrie en transport tot HRM de mobiele technologie van Red Hat gebruiken om kosten te verlagen, de efficientie te verbeteren en kritische bedrijfssystemen te ontsluiten naar mobiele apparaten.

Red Hat is van plan om gebruiksscenario's voor het FeedHenry-platform uit te breiden met nieuwe integraties met het bestaande Red Hat middleware productportfolio. Organisaties hebben hierdoor een grotere keuzevrijheid, doordat zij hun mogelijkheden kunnen uitbreiden naar hybride omgevingen.

Quotes

Craig Muzilla, senior vice president, Application Platforms Business, Red Hat
"Mobility heeft een diepgaande impact op de manier waarop we denken en acteren, en in ons dagelijks leven informatie consumeren. Die impact dringt nu door in enterprise IT, omdat organisaties oog in oog komen te staan met zakendoen in een 'mobile first' wereld, waar snelheid en wendbaarheid
prioriteit moeten hebben, zonder dat de stabiliteit van de primaire IT in gevaar is. Wij willen organisaties helpen te evolueren in een digitale wereld en hen te voorzien van een open en flexibele architectuur en de technologieen die deze transitie kunnen versnellen."

Chris Marsh, principal analyst, Enterprise Mobile App Strategies, 451 Research
"51 procent van recent ondervraagde organisaties vergroot de budgetten voor mobile dit jaar. De ondersteunende technologieen hiervoor vallen op hun plaats voor bedrijven die willen losbreken uit hun traditionele geisoleerde denkwijze over mobile, maar hun processen moeten vernieuwen om dit te
ondersteunen. Het afgelopen jaar is duidelijk geworden dat traditionele watervalontwikkeling in de software lifecycle slecht past bij mobile, en dat agile-methoden beter geschikt zijn."

Over Red Hat

Red Hat staat wereldwijd aan de top als softwareleverancier van opensourceoplossingen. Met een community gedreven benadering biedt Red Hat een betrouwbare en high-performance cloud, Linux, middleware, storage en virtualisatietechnologieen. Daarnaast biedt Red Hat ondersteuning, training en
consultancy. Als de verbindende factor in een wereldwijd netwerk van enterprises, partners en open source communities helpt Red Hat essentiele en innovatieve technologieen te creeren die groei faciliteren en klanten voorbereiden voor de toekomst. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com.