Afvalproef Blijham en omstreken - Uitnodiging informatiebijeenkomst ..


(17-03-2015)

Op 7 april 2015 start de gemeente Bellingwedde een proef in Blijham en omstreken, waarbij het restafval minder vaak wordt ingezameld. De proef duurt tot het einde van 2015. Graag informeren wij u hierover tijdens een informatiebijeenkomst op dinsdag 24 maart aanstaande.

Waarom een afvalproef?

Het verbranden van restafval uit de grijze containers kost veel geld en is slecht voor het milieu. De gemeente Bellingwedde wil daarom zo weinig mogelijk restafval inzamelen. Om dit te bereiken, wil de gemeente in Blijham proefdraaien met een andere manier van inzamelen.

Wat verandert er precies?

Tijdens de proefperiode van 7 april tot het einde van 2015 verandert voor inwoners van Blijham en een gedeelte van Wedde en Bellingwolde waar tot nu toe op dinsdag restafval en GFT wordt ingezameld het volgende:

* De restafvalcontainer wordt dan eenmaal per vier weken geleegd op donderdag.
* Hiertegenover staat dat de zak met kunststof, drankenkartons en blik eenmaal per twee weken wordt opgehaald op dinsdag.
* Textiel wordt eenmaal per negen weken huis aan huis ingezameld. Uiteraard kunt u het ook nog steeds brengen naar de kledingbakken.

De tarieven voor de lediging van de grijze en groene container blijven ongewijzigd. Ook de inzameling van oud papier en GFT wijzigen in principe niet.

Informatiebijeenkomst

Dinsdag 24 maart om 19.30 uur vindt een informatiebijeenkomst plaats over de afvalproef in het Oude Wapen in Blijham. Alle inwoners van Blijham en overig geinteresseerden zijn hierbij van harte welkom. Inmiddels hebben alle inwoners van Blijham per post een uitnodiging ontvangen.

Afvalapp

Op deze avond zal wethouder Lea van der Tuin tevens de Afvalapp introduceren. Dit is een handige applicatie voor uw smartphone. Hiermee bent u altijd op de hoogte van de ophaaldata en andere afval-actualiteiten. De app is door Omrin ontwikkeld voor de proef in Blijham en is ook geschikt
gemaakt voor inwoners in de rest van de gemeente.

Meer informatie?

Hebt u vragen? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente via (0597) 53 71 00. Of stuur een e-mail naar gemeente@bellingwedde.nl.