Kamer ontvangt handtekeningen tegen stijgende huren


17-03-2015 Kamer ontvangt handtekeningen tegen stijgende huren

De Nederlandse Woonbond heeft vandaag 43.679 handtekeningen tegen de enorme huurverhoging aangeboden aan de Tweede Kamer.

De afgelopen twee jaar stegen de huren gemiddeld met bijna tien procent. In enkele weken verzamelden huurders en huurdersorganisaties door het hele land handtekeningen tegen de enorme huurstijgingen.

Aanbieding handtekeningen aan Tweede KamerDoor het huidige huurbeleid kunnen de huren voor het derde jaar op rij ver boven inflatie stijgen. De Woonbond lanceerde de campagne "Blokkeer de huurverhoging" om aan politiek en verhuurders duidelijk te maken dat steeds meer huurders financieel in de
knel zitten door de hard stijgende huren. `Huurders en woningzoekenden hebben het zwaar voor de kiezen gekregen,' aldus Woonbonddirecteur Ronald Paping. `Het roer moet om. Het is tijd dat politiek, en verhuurders verantwoordelijkheid nemen en kiezen voor betaalbare huren.'

In 2014 stegen de huren voor van vrijkomende huurwoningen gemiddeld met 22,6 procent. Voor zittende huurders stegen de huren gemiddeld 9,2 procent in twee jaar tijd.

pages/images/button_terug.gif

Abonnement op persberichten en nieuwsbrieven van de Woonbond

pages/images/button_aanmelden.gif

\ Acties van de Woonbond