Waalwijk voor elkaar


Waalwijk voor elkaar

platform waspik

Vrijwilligers Werkgroep Natuur en Milieu aan de slag

Elke maand plaatsen we een artikel waarin een maatschappelijk initiatief in Waalwijk zich presenteert. Met deze voorbeelden willen we laten zien wat er allemaal al gebeurt en willen we anderen inspireren. Deze week staat de Werkgroep Natuur en Milieu van het Platform Waspik in de schijnwerper.

1. Wie bent u en welk initiatief wilt u in de schijnwerper zetten?
Ik ben Cees Kamp, penningmeester van Platform Waspik. Hierin zijn een aantal werkgroepen actief die hun steentje bijdragen om de leefbaarheid van Waspik te verbeteren. Ik wil graag de werkgroep Natuur en Milieu in de schijnwerpers zetten.

2. Op welke manier draagt uw initiatief bij aan een prettige leefomgeving in de gemeente Waalwijk?
Veel vrijwilligers van de werkgroep Natuur en Milieu werken aan de verfraaiing van Waspik. Dit doen ze door het groen te onderhouden en gebieden te beplanten. Op 28 februari zijn er 40 lindes op de wallen in de Vest geplant waardoor het gebied meer uitstraling krijgt. Door de lindes lijken de
wallen hoger. Wij denken dat dit een bijdrage levert aan het woongenot van inwoners.

3. Welke droom wilt u realiseren met uw initiatief?
Onze wens is het realiseren van een mooi natuurgebied. In het kader van de kunstwerken langs het Halve Zolenpad komt er straks een kunstwerk. Zowel de aanplant van de lindes als het kunstwerk zijn een waardevolle aanvulling voor het natuurgebied.

4. Welke tips/ervaringen wilt u andere initiatiefnemers meegeven?
Inzet en doorzettingsvermogen van vrijwilligers zijn van grote waarde voor het realiseren van initiatieven. Zorg voor goede voortrekkers voor vrijwilligersactiviteiten.

5. Hoe kunnen andere mensen contact met u opnemen?
Mensen die mee willen helpen Waspik mooi te maken en te houden, kunnen contact opnemen met het platform via secretariaat@platformwaspik.nl.

Aanmelden
Wilt u ook uw maatschappelijk initiatief in de gemeente Waalwijk in de schijnwerper plaatsen? Meld u dan aan via e-mail vzondag@waalwijk.nl of bel 0416 - 68 37 17.

Subsidie aanvragen
De gemeente Waalwijk biedt waar nodig financiele ondersteuning aan nieuwe maatschappelijke initiatieven, bijvoorbeeld door middel van een bijdrage uit het wijkbudget of door subsidie te verlenen. Kijk dan op www.waalwijk.nl/subsidies voor de voorwaarden.







Terug

* Gepubliceerd: 17-3-2015