Intentieovereenkomst moet leiden tot kennis- & innovatiecentrum Reta..


Intentieovereenkomst moet leiden tot kennis- & innovatiecentrum Retail-sector

Vertegenwoordigers van MKB Limburg, BIZ Roermond, ROC Gilde Opleidingen en de Gemeente Roermond hebben vanmiddag een intentieovereenkomst getekend, die uiteindelijk moet leiden tot de komst van een kennis- & innovatiecentrum voor de Retail-sector in Midden-Limburg.

Voor het eind van 2015 dient een zogenaamde business case te worden opgezet, die de haalbaarheid van zo'n centrum moet onderzoeken. De ondertekenaars willen ook de Provincie betrekken bij deze ontwikkelingen en ervoor zorgen dat ze worden opgenomen in de economische agenda voor Limburg.

De Retail-sector is aan forse veranderingen onderhevig. Zo leiden conjuncturele ontwikkelingen en technologische veranderingen tot een aangepast consumentengedrag. Een structurele herorientatie van de sector met een vernieuwende aanpak is dan ook noodzakelijk. Ondernemers en (toekomstige)
werknemers staan hierbij voor een grote uitdaging want voor Roermond en de regio staat veel op het spel. De Retail- en Leisure-sector is namelijk goed voor +- 20% van de werkgelegenheid in de stad.

Alle belanghebbende partijen, ook op landelijk niveau, erkennen en onderschrijven inmiddels de noodzaak dat structureel iets moet veranderen. Dit om ervoor te zorgen dat de sector ook in de toekomst zijn belangrijke werkgelegenheids- en verzorgingsfunctie behoudt. Met de ondertekening van de
intentieovereenkomst is een eerste belangrijke stap in de richting van deze verandering gezet.