Herinrichting sportterein park 'De Vogelzang'


17-03-2015 Het breedtesportterrein in park `De Vogelzang' wordt opnieuw ingericht. Dit naar aanleiding van evaluaties met omwonenden en met de jeugdige gebruikers van het terrein. De werkzaamheden starten deze week.
In 2014 evalueerde de gemeente de zogenoemde bovenwijkse voorzieningen voor jeugd en wat oudere jongeren. Een belangrijke conclusie was dat de speelvoorzieningen zeer succesvol zijn in gebruik en waardering. Met name het breedtesportterrein in park `De Vogelzang' wordt zo intensief gebruikt
dat het voor omwonenden overlast veroorzaakt. Daarom besloot het college eerder dit jaar maatregelen te treffen die recht doen aan de belangen van de omwonenden en aan die van de jeugdige gebruikers.

Maatregelen

Het breedtesportterrein in park `De Vogelzang' komt in zijn huidige vorm te vervallen. Daarvoor in de plaats komt een kleinere `pannakooi'. Dat is een `voetbalkooi', omheind door een lager hekwerk, en voorzien van kleinere goals voor het scoren van doelpunten. Met een ballenvanger voorkomen we
dat ballen op de Sterrenlaan terecht komen. Het terrein wordt voorzien van een informatiebord met gedragsregels voor de gebruikers.

Planning werkzaamheden

* week 12 (16 maart t/m 20 maart)
Ontmantelen breedtesportterrein, afvoer van materialen.
* week 13 (23 maart t/m 27 maart)
Verwijderen en afvoeren van overtollig asfalt.
* week 14 (30 maart t/m 3 april)
Plaatsen pannakooi en ballenvanger.
* Als laatste wordt het gazon ingezaaid en worden extra bomen geplant.

Deze werkzaamheden kunnen mogelijk wat overlast met zich meebrengen.

De uitvoerders proberen deze overlast tot een minimum te beperken. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor.