Verbeteringen in- en uitritten Parkeergarage Boulevard-Zeezijde


17 mrt 2015

De parkeergarage Boulevard-Zeezijde is nu alweer een maand in gebruik. De reacties zijn zeer positief. Er zijn ook wat vragen gesteld. Bijvoorbeeld over de in- en uitritten. De gemeente is daarmee aan de slag gegaan. Zo is de schuinopstaande rand van de noordelijke inrit verlaagd en is deze
beter oprijbaar. Ook zijn borden geplaatst om automobilisten, fietsers en voetgangers te wijzen op de gewijzigde verkeerssituatie. Verder wordt het volgende gedaan.

Allereerst wordt de zichtbaarheid verbeterd. Sommige mensen rijden er zomaar voorbij. Dat is zonde. Er komen goed zichtbare P-borden die verwijzen naar de ingang van de parkeergarage, zodat mensen de mooie garage direct in kunnen rijden. Daarnaast zal bij de noordelijke (richting Savoy) in- en
uitrit de inrijbaarheid worden verbeterd. Het fietspad en het trottoir blijven op hun plek, maar in- en uitrit wordt breder gemaakt, zodat automobilisten makkelijker, ruimer en overzichtelijker in en uit kunnen sturen.

Het nu weggehaalde zebrapad, bij dezelfde noordingang, wordt verplaatst. Door die verplaatsing moet ook een aantal parkeerplaatsen verplaatst worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Niels Appelo van de gemeente Katwijk, tel. 071 406 5448 of via het e-mailadres communicatie@katwijk.nl.