In hoger beroep tot 10 jaar cel geeist voor mensenhandel


De advocaat-generaal in Den Bosch heeft vandaag in hoger beroep tegen twee broers , 29 en 27 jaar oud, in hoger beroep tien jaar cel en dertig maanden cel geeist, voor onder meer mensenhandel.

De 29-jarige man, afkomstig uit Roermond, heeft volgens het OM meerdere vrouwen gedurende langere perioden in de prostitutie gedwongen en gehouden, door geweld, dreiging met geweld, misleiding en misbruik van de kwetsbare positie van de slachtoffers.

De strafbare feiten hebben zich uitgestrekt over enkele jaren en speelden zich op diverse plaatsen in Nederland , waaronder Eindhoven, Helmond, Tilburg, Amsterdam en Rotterdam, en in Duitsland af. De 29-jarige verdachte heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan mensenhandel waarvan vijf
vrouwen het slachtoffer zijn geworden. Ook wordt hij verdacht van het witwassen van geld dat door de vrouwen in de prostitutie is verdiend.

Het OM verdenkt zijn jongere broer, die in Eindhoven woont, van een geval van mensenhandel, het medeplegen van witwassen en het bezit van harddrugs.

Na een eis van zes jaar gevangenisstraf en tbs veroordeelde de rechtbank de 29-jarige man tot tien jaar gevangenisstraf. De rechtbank veroordeelde zijn broer conform de eis van de officier van justitie tot dertig maanden gevangenisstraf. Beide verdachten gingen tegen het vonnis in hoger
beroep.

Uitspraak (naar verwachting) over twee weken.

Deel dit op

*