Collectieve beursdeelname en handelsmissie Zuid-Afrika voor tuinbouwsector

Gepubliceerd op: 12 januari 2015 | Gewijzigd op: 13 januari 2015

Heeft u belangstelling voor de bedekte en intensieve tuinbouw in Zuid-Afrika? De Dutch Horticultural Trade Board organiseert samen met de ambassade in Pretoria een collectieve beursdeelname en nieuwe missie naar Zuid-Afrika.

Nederlandse bedrijven verdienen hun geld voor een groot deel over de grens. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zet zich daarom actief in voor de belangen van Nederlandse bedrijven in het buitenland. (Onder meer via het netwerk van ambassades).

Van 17 tot en met 19 maart 2015 organiseert de Nederlandse ambassade een Holland Paviljoen op de tuinbouwbeurs `Undercover Farming Expo' in Pretoria. Nederlandse bedrijven kunnen zich in dit paviljoen presenteren en daarnaast deelnemen aan de georganiseerde activiteiten rondom de beurs.

Toenemende belangstelling bedekte teelt

De beursorganisatie verwacht meer dan 2000 professionele bezoekers uit Zuid-Afrika en omliggende landen. In de regio is toenemende belangstelling voor bedekte teelt. Door het groeiende welvaartspeil en detailhandel is er meer vraag naar producten van goede kwaliteit. Daarnaast is in Zuid-Afrika veel aandacht voor voedselzekerheid, voedselveiligheid en het versterken van de horticultuur.

Voor wie?

Deelname aan dit programma staat open voor alle Nederlandse bedrijven uit uit de tuinbouw, glastuinbouw of horticultuur, die interesse hebben in zakendoen met Zuid-Afrika.