Leer klassieke muziek beluisteren

PERSBERICHT SCHUNCK*

Leer klassieke muziek beluisteren

SCHUNCK* Muziek en Dans start 17 maart in het Glaspaleis met een korte serie proeflessen klassieke muziek beluisteren. Tijdens de lessen kunt u kennismaken met en leren genieten van klassieke muziek van grote componisten.

Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart en Ludwig van Beethoven: grote namen, prachtige muziek! Maar voor nogal wat mensen redelijk moeilijk en ontoegankelijk. Maar het beluisteren van muziek is vaak als het bekijken van beeldende kunst. Bij uitleg en toelichting ontdek je vaak veel meer van de kracht en de grootte van het kunstwerk. Daarom organiseert SCHUNCK* Muziek en Dans in het Glaspaleis in Heerlen cursussen klassieke muziek beluisteren. Om u daar eens aan te laten ruiken starten we een serie van drie proeflessen.

In deze verkorte cursus leert u op een ontspannen en prettige manier genieten van muziek. Docente Mirjam Erkens neemt u tijdens deze proeflessen op professionele wijze mee door de wereld van klassieke muziek. De drie “groten” zullen in deze lescyclus de revue passeren: Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart en Ludwig van Beethoven. Mirjam Erkens geeft de lessen onder andere aan de hand van cd- en dvd-presentaties. De lessen worden gegeven op dinsdagmiddag; 17 maart, 31 maart en 14 april, telkens van 13 tot 15 uur. De kosten bedragen € 20,- voor 3 lessen. U kunt zich aaanmelden door een e-mail te sturen naar betty.debets@schunck.nl of te bellen met Betty Debets 045-5772250.