Kinderen met beperking schaatsen met Gerard Kemkers

Kinderen met beperking schaatsen met Gerard Kemkers

Ook kinderen met een beperking hebben recht op een bijzonder dagje uit. Daarom heeft de Merel Munt Foundation geregeld dat een aantal van hen op 17 maart in Sportcentrum Kardinge in Groningen onder begeleiding gaat schaatsen. Voormalig schaatscoach Gerard Kemkers zal hierbij aanwezig zijn.

De Merel Munt Foundation ondersteunt mensen met een beperking financieel om bijzondere dagjes uit te realiseren die anders niet mogelijk zouden zijn. Initiatiefneemster van de foundation is Frederiek Waninge, eigenaar van het tassenmerk Merel by Frederiek. Haar meervoudig gehandicapte zusje Merel is haar inspiratiebron en vormt het symbool van de foundation. Een percentage van elke verkochte tas wordt twee keer per jaar geschonken aan de foundation.

Mede door veranderende wet- en regelgeving de afgelopen jaren zijn de inkomens van kinderen en jongvolwassenen met een beperking meer onder druk komen te staan. Dit inkomen hebben zij nodig voor huisvesting en levensonderhoud, waardoor weinig overblijft voor leuke activiteiten. De Merel Munt Foundation, dat een onafhankelijk bestuur heeft, wil hieraan een bijdrage leveren.