Presentatie door Japanse animator Motomichi Nakamura in Kunsthal KAdE

Persbericht:

Presentatie door Japanse animator Motomichi Nakamura in Kunsthal KAdE

gratis toegankelijk

True Giant, Motochimi Nakamura

In het kader van de tentoonstelling Move On! 100 jaar animatiekunst en het Holland Animation Film Festival vertelt Japanse animator/ kunstenaar Motomichi Nakamura op dinsdag 17 maart aanstaande over zijn werk. Aansluitend zal de selectie van zijn films te zien zijn. Deze avond is gratis toegankelijk.

Van 3 t/m 22 maart is in de tentoonstelling Move On! een selectie van het werk van Motomichi Nakamura (Japan/ Ecuador) te zien zijn. Zijn werk kenmerkt zich door minimaal gebruik van kleur (zwart, wit en rood), uitgesproken grafische elementen en de verkenning van angstaanjagende doch geestige karakters. Zowel in zijn films als live performances weet hij een intense sfeer te bereiken die ook weer kalmeert.

Waar: Kunsthal KAdE/ KAdECafe Eemplein 77, Amersfoort

Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang programma 20.00 uur

Gratis toegankelijk

Move On! 100 jaar animatiekunst

Met de tentoonstelling 'Move on! 100 jaar animatiekunst' duikt KAdE in de bijzondere wereld van animatie. De wereld van animatiefilmers en beeldend kunstenaars die animatie gebruiken is over het algemeen gescheiden, toch be﮶loeden ze elkaar direct of indirect. KAdE toont, van 31 januari t/m 10 mei 2015, werk uit beide werelden.

De tentoonstelling bestaat uit verschillende onderdelen. In de grote zaal worden onder de noemer 100 jaar karakteranimatie hele beroemde maar ook minder bekende karakters uit de rijke animatiegeschiedenis (opnieuw) in de spotlights geplaatst, aan de hand van historische, technologische en artistieke ontwikkelingen (selectie NIAf). In de Middenzalen en de Kabinetten is door Kunsthal KAdE een selectie samengesteld van werk van beeldend kunstenaars die in hun oeuvre wezenlijk met animatie werken of bijzonder werk met animatie hebben gemaakt. Er is jong talent te zien geselecteerd door beeldend kunstenaar Tomas Schats en Kunsthal KAdE. En in de filmruimte is een presentatie te zien van internationale animatoren die is samengesteld door het Holland Animation Festival (HAFF).