Gelegenheidsteam verkent tweede etappe Tour de France

Klanten FuturumShop rijden 160 kilometer van Dom tot Neeltje Jans

Apeldoorn, 17 Maart 2015 - Afgelopen weekend verkende een zeskoppig gelegenheidsteam van FuturumShop de tweede etappe in de Tour (Utrecht - Neeltje Jans). Om alvast op te warmen voor het Grand Depart, en het verblijf van de Tourkaravaan op Nederlandse grond, trokken klanten van FuturumShop er nu al op uit om de scherprechters in het parcours aan te stippen.

Een oproep van FuturumShop leidde tot tientallen aanmeldingen van klanten uit het hele land, waaruit het gelegenheidsteam gekozen is. De wielrenners legden in totaal 160 kilometer af. Dat is zes kilometer minder dan de profs op zondag 5 juli zullen rijden. Niet alle wegen zijn immers toegankelijk voor wielertoeristen en daarom werd de route enigszins verlegd.

Menno Kamp, namens FuturumShop organisator van de verkenningsrit: "We hebben zelf ervaren dat het een spectaculaire etappe belooft te worden! Het vertrek bij de Dom in Utrecht, de doortocht door fraaie plaatsen als Montfoort, Oudewater en Gouda, de passage over de Erasmusbrug en de Zeeuwse dammen en natuurlijk de aankomst bij Neeltje Jans; dat is voor iedere fietser van begin tot einde genieten geblazen! Het parcours is vlak, maar een stevige zuidwestenwind zal het peloton in waaiers trekken."

"In juli hebben de profs de wind waarschijnlijk op kop", beaamt Robbie Huinen, een van de deelnemers na afloop van de verkenningsrit. "Nadat het Tourpeloton de Erasmusburg in Rotterdam over is, zullen de klassementsrenners zich van voren laten zien. Met name de Brouwersdam, waar wij overvallen werden door stuifzand, zal het peloton doen breken. Wij troffen het met wind in de rug. Een snijdende oostenwind maakte deze etappe heroisch. Niet alleen de lengte van de tocht, maar ook de kou sloeg op de benen."

Het team reed de etappe in 7 uur. Naar verwachting zullen de profs er zondag 5 juli circa 4 uur over doen.

Video https://www.youtube.com/watch?v=gJf9_UQLhh4

Over FuturumShop

FuturumShop.nl is een internetwinkel gefocust op de fiets, hardloop- en buitensportbranche. De onderneming is in 2000 in Apeldoorn opgericht door Harmen van der Meulen en telt momenteel 48 medewerkers. Voor de Duitse vestiging zijn 5 medewerkers werkzaam.

In 2008 maakte Futurumshop haar entree in de Twinkle 100: de lijst met 100 grootste webwinkels van Nederland. In 2011 en 2012 won het bedrijf de Thuiswinkel Award in de categorie Sport; in 2013 werd FuturumShop.nl Logistieke Webwinkel van het Jaar. Op 26 maart a.s. wordt bekend of FuturumShop ook in 2015 de Thuiswinkel Award mee naar Apeldoorn mag nemen.

Over FuturumMag.

In FuturumMag., het inspirerende magazine van FuturumShop dat dit jaar tweemaal verschijnt, komt medio mei een reportage van de verkenningstocht. De video op de website van FuturumShop geeft alvast een indruk van het verloop. FuturumMag. biedt interessante verhalen over running en wielersport en geeft productinfo. Het magazine wordt gratis verspreid bij diverse publieksbladen en is eveneens online te lezen.