Voetbaldames gezocht - WK Nederland: Ons grootste multiculturele voetbalfestival

Gepubliceerd:17-03-2015

Voor de 15e editie is de organisatie nog op zoek naar enkele damesteams. "Al sinds 2008 organiseren we ook een damestoernooi, gelijk aan het herentoernooi. Het blijkt echter lastig om meer dan 8 teams bij elkaar te krijgen. Uiteraard geldt voor de dames hetzelfde als bij de heren; de teams bestaan uit spelers die in Nederland wonen, maar uit komen voor hun land van herkomst. We zouden graag teams als bijvoorbeeld Argentinie en China verwelkomen" Aldus Dennis Berk, een van de organisatoren.

Dames die graag mee willen doen en een team willen en kunnen formeren kunnen zich melden via iris@wknederland.nu

Op 13 en 14 juni barst de strijd los op Sportpark Middenmeer. 36 herenteams en zoveel mogelijk damesteams gaan er alles aan doen om de titel "Wereldkampioen van 2015" binnen te slepen en een jaar te mogen dragen. Na ruim 120 wedstrijden in een weekend op 10 velden, met 30.000 bezoekers, werden vorig jaar de heren van Egypte en de Nederlandse Dames de terechte winnaars in de World Cup(prestatieklasse). In de World League heren was Eritrea de sterkste waarmee zij dit jaar zijn gepromoveerd naar de World Cup.

De combinatie dans & muziek, eten & drinken en een grote dosis sportiviteit brengt de wereld bij elkaar. De perfecte gelegenheid om elkaar te ontmoeten, elkaar te leren kennen en elkaar te respecteren. De missie van WK Nederland is duidelijk, helder en spreekt de waarheid: "Kleurrijk Nederland samenbrengen vanuit gemeenschappelijke passies".