Op het lijf geschreven: een autobiografische voorstelling over gender

PERSBERICHT

Op het lijf geschreven: een autobiografische voorstelling over gender

Een vrouw. Wat is een vrouw? “Een vrouw moet alles hebben. Borsten, strakke billen, zij moet mooi zijn. Een beetje sexy” zegt Adriana. “Nou dat vind ik niet…” zegt Inez. OP HET LIJF GESCHREVEN is een theatervoorstelling waarin 10 vrouwen met 7 verschillende nationaliteiten laten zien hoe zij door het leven dansen. Ze gaan op zoek naar waarom ze zijn zoals ze zijn. Heb je daar zelf enige invloed op? Tijdens die zoektocht komen onderlinge meningsverschillen over vrouwelijkheid, huidskleur en afkomst naar boven. Op dinsdag 17 maart om 13.30 uur staat Women Connected met OP HET LIJF GESCHREVEN in Theater Zuidplein en zaterdag 25 april om 20.30 uur in de Rotterdamse Schouwburg. Kaarten zijn te bestellen via www.rotterdamswijktheater.nl of bel naar 010 – 423 01 92.

Confrontatie

De wereld kent vele vrouwen met vele achtergronden, verledens, verhalen, liefdes en verdriet. Vele van deze mondiale vrouwen hebben zich in Rotterdam gevestigd. We zien ze wel op de markt, in de stad op het schoolplein, in de bus. Maar wat weten we eigenlijk van die vrouwen, wat weten ze van elkaar? Van hun cultuur, van hun leven, van hun familie, hun talenten, hun geloof? Hoeveel weet u van hen?

Genderdysforie

De rode draad van de voorstelling is het verhaal van Mijke. Haar verhaal, waarin zij erachter kwam dat ze een vrouw was in een mannenlichaam, wordt verteld door Jacqueline. In een onthullende scène, waarin zij een expositie van Mijke haar schilderijen bezoeken, legt ze aan haar vriendin Marita uit dat Mijke nu man en vrouw tegelijk is. Door het verhaal van Mijke geven alle vrouwen in de voorstelling antwoord op de vraag wat voor hun vrouwelijkheid is. En klopt het beeld dat zij over hun vrouw-zijn hebben met hoe een ander hen ziet?

Groepsproces

Women Connected is een meerjarig theaterproject waarbij vrouwen voorstellingen maken over hun leven, liefdes, angsten en verlangens. Zo'n voorstelling kan groot zijn; meerdere spelers, met videobeelden en muziek. Of klein: een vrouw vertelt en speelt haar eigen verhaal.

Speellijst

Vrijdag 6 februari om 13.30 uur in Islemunda, podium van IJsselmonde in Rotterdam

Vrijdag 20 februari om 13.30 uur in wijkgebouw ’t Klooster in Rotterdam

Zondag 22 februari om 15.00 uur in het STUT theater in Utrecht

Zaterdag 7 maart om 20.15 uur in wijkgebouw de Akkers in Spijkenisse (besloten)

Dinsdag 17 maart om 13.30 uur in Theater Zuidplein in Rotterdam

Zaterdag 25 april om 20.30 uur in de Rotterdamse Schouwburg.