Marktconsultatie renovatie Suurhoffbrug

17-03-2015

Rijkswaterstaat is van plan om de Suurhoffbrug te renoveren. De Suurhoffbrug is een verkeersbrug in de N15 over het Hartelkanaal. De scope bestaat in hoofdzaak uit het verlengen van de levensduur van de Suurhoffbrug voor ten minste 30 jaar.

Het contract zal met Best Value Procurement (BVP) worden aanbesteed en uitgevoerd. Via een schriftelijke marktconsultatie vraagt Rijkswaterstaat marktpartijen vooraf mee te denken om er zeker van te zijn dat de ingeslagen weg succesvol is en er voldoende interesse is voor het project in deze vorm.

Doel

Het doel van deze marktconsultatie is inzicht te krijgen:

* in de randvoorwaarden waaronder het project succesvol kan worden

aanbesteed en uitgevoerd;

* in de ervaringen van de markt met dit type scope;

* in hoeverre geinteresseerde marktpartijen ervaring hebben met BVP of

daar ervaring in willen opdoen;

* of geinteresseerde marktpartijen ervoor kiezen niet in te schrijven

omdat de aanbestedingsmethodiek BVP is;

* in het aantal geinteresseerde, gekwalificeerde marktpartijen;

* in de haalbaarheid van de huidige planning.

Het project

De Suurhoffbrug is een verkeersbrug met twee doorvaartopeningen. Een doorvaartopening is uitgevoerd als beweegbare brug, de ander als vaste brug met een hoogtebeperking. Met betrekking tot de brug is vermoeiingsschade vastgesteld die zich uit in scheurvorming. Uit een recent onderzoek blijkt dat de huidige staat van het beweegbare deel van de brug een snelle aanpak noodzakelijk maakt.

Het is onzeker of de huidige fundering voldoende draagkracht biedt voor een vernieuwde brug. Bijkomende complexiteit is de fundering van de naastgelegen spoorbrug. Beide bruggen maken deels gebruik van dezelfde fundering. Er zijn twee andere raakvlakken met de naastgelegen spoorbrug. Ten eerste is de bediening en besturing van de beweegbare delen van beide bruggen met elkaar verbonden. Hoewel Rijkswaterstaat heeft besloten dat het beweegbare deel van de wegverkeersbrug komt te vervallen, heeft dat besluit nog niet plaatsgevonden voor het beweegbare deel van de spoorbrug. Ten tweede ligt de spoorbrug zeer dicht naast de wegverkeersbrug waardoor de uitvoeringsmethode mogelijk binnen de invloedszone van de spoorbrug komt.

Deelname marktconsultatie

Mocht u interesse hebben in deelname aan de marktconsultatie, dan kunt zich aanmelden via TenderNed. Hier vindt u het marktconsultatiedocument. Dat bevat de planning, achtergrondinformatie en een aantal vragen voor u om op te reageren. Wij behandelen uw gegevens strikt vertrouwelijk. De door u ingezonden antwoorden zullen geanonimiseerd worden gepubliceerd op TenderNed. Deelname aan de marktconsultatie is vrijblijvend.

Meer weten?

Op TenderNed - zoek op zaaknummer 31079930 - leest u meer over deze marktconsultatie. Meer informatie over marktconsultaties door Rijkswaterstaat leest u op de pagina Marktconsultaties.