Nieuw asfalt Schipholtunnel A4

Drie weekendafsluitingen, 30 minuten extra reistijd

17-03-2015 | Rijkswaterstaat West-Nederland Noord | persbericht

Rijkswaterstaat voert de laatste twee weekenden van maart en het laatste weekend van april onderhoud uit aan de Schipholtunnel op de A4. De werkzaamheden betreffen de vervanging van het asfalt en de detectielussen in drie van de vier tunnelbuizen. Met name de eerste twee weekenden moet het verkeer rekening houden met ernstige verkeershinder.

Afsluitingen

Tijdens de werkzaamheden is steeds een tunnelbuis het hele weekend afgesloten voor verkeer, van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur. Achtereenvolgens gaat het om de hoofdtunnelbuis Den Haag richting Amsterdam/Utrecht (20-23 maart), de hoofdtunnelbuis Amsterdam/Utrecht richting Den Haag (27-30 maart) en de parallelbuis Amsterdam/Utrecht richting Schiphol (24-27 april).

Omleidingen en vertragingen

Eerste weekendafsluiting (20-23 maart) Doorgaand verkeer richting Amsterdam/Utrecht wordt omgeleid via de A5. Schiphol is bereikbaar via de parallelbaan. Weggebruikers - ook met bestemming Schiphol - moeten rekening houden met 30 minuten extra reistijd.

Tweede weekendafsluiting (27-30 maart) Doorgaand verkeer op de A9 vanuit Amstelveen wordt omgeleid via de A5. Doorgaand verkeer op de A4 vanuit Amsterdam/Utrecht rijdt via de parallelbaan en -tunnelbuis. Schiphol is bereikbaar via de parallelbaan en -tunnelbuis. Weggebruikers - ook met bestemming Schiphol - moeten rekening houden met 30 minuten extra reistijd.

Derde weekendafsluiting (24-27 april) Verkeer richting Schiphol bereikt de luchthaven via een doorsteek direct na de Schipholtunnel. De extra reistijd bedraagt 10 minuten.

Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Hinder beperken

Rijkswaterstaat probeert de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Zo vinden de werkzaamheden in het weekend plaats, wanneer er minder verkeer op de weg is. Bovendien wordt er dag en nacht doorgewerkt. Daardoor kan iedere tunnelbuis steeds voor de maandagochtendspits weer open voor verkeer.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website vanAnaarBeter - Schipholtunnel. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis, elke dag bereikbaar van 06.00 tot 22.30 uur).