St. Regis Hotels & Resorts opent eerste St. Regis-poloresort

St. Regis Hotels & Resorts opent eerste St. Regis polo resort

Het St. Regis Dubai Al Habtoor Polo Resort & Club wordt geopend in 2017 en is het adres voor pololiefhebbers in het Midden-Oosten. Dit onderstreept de sterke verbintenis die het merk naar voren brengt voor 'de sport van koningen'.

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten - (Business Wire)

Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. (NYSE: HOT) heeft vandaag aangekondigd dat het in samenwerking met de Al Habtoor Group LLC. een overeenkomst heeft gesloten voor het allereerste St. Regis polo resort, het St. Regis Dubai Al Habtoor Polo Resort & Club. Het 136 kamers tellende hotel, waarvan de opening gepland staat voor begin 2017, vormt de kern van een paardensportcomplex in Dubai dat meer dan een half miljoen vierkante meter zal tellen. The St. Regis Dubai Al Habtoor Polo Resort & Club (foto: Business Wire)

The St. Regis Dubai Al Habtoor Polo Resort & Club (foto: Business Wire)

"St. Regis wordt al lange tijd in verband gebracht met de wereld van polo, en we zijn verheugd om dit mijlpaalproject te leiden samen met de Al Habtoor Group - een belangrijke partner van Starwood die de passie van het St. Regis merk voor 'de sport van koningen' deelt," aldus Michael Wale, President, Starwood Hotels & Resorts, Europa, Afrika en het Midden-Oosten. "Ook doet het ons een groot plezier onze samenwerking voort te zetten met de familie Al Habtoor om samen met hen dit jaar ons eerste St. Regis hotel in Dubai te openen."

Mohammed Al Habtoor, CEO en vicevoorzitter, Al Habtoor Group, verklaarde, "We zijn erg blij om samen met Starwood een nieuw baanbrekend project in Dubai op te starten. Het St. Regis Dubai Al Habtoor Polo Resort & Club zal deel uitmaken van een ultramoderne polo- en paardensportgemeenschap. Elke gast zal polo kunnen zien vanuit zijn hotelkamer, suite en de restaurantterrassen. Dit is zeker uniek."

Het St. Regis Dubai Al Habtoor Polo Resort & Club zal beschikken over 136 luxe kamers, 24 luxe bungalows met het St. Regis-merk en verschillende culinaire locaties. Daarnaast zijn er nog eens 138 residentiele villa's binnen het resort, naast een poloclub, een state-of-the-art poloacademie en een manege met 500 stallen. Gasten hebben ook toegang tot de poloacademie waar de meest diverse programma's worden geboden, waaronder dressuur, paardrijden en springwedstrijden voor ruiters van alle leeftijden. Het resort zal ook vier polovelden van wereldklasse herbergen die de rol bekrachtigen van Dubai in het mondiale polocircuit.

Het ontwerp van het resort zal onder leiding staan van de Britse architecten WS Atkins & Partners die zich op de Andalusische architectuur hebben geinspireerd. Het St. Regis Dubai Al Habtoor Polo Resort & Club zal deel uitmaken van Dubailand, een voorbeeldproject aan de Emirates Road, op slechts 25 minuten afstand van Dubai's internationale luchthaven. Dubailand zal de trekpleister worden voor zowel regionale als internationale toeristen en de meest diverse sport-, ontspannings-, entertainment- en winkelattracties bieden. Geschat wordt dat na de voltooiing van het project 15 miljoen meer toeristen Dubai zullen bezoeken.

De rijke pologeschiedenis van St. Regis stamt uit de tijd van de eeuwwisseling toen de polowedstrijden op Manhattan's Governors Island het hoogtepunt waren op de sociale agenda van New York, waarin de Astor familie, als oprichter van St. Regis, een belangrijk aandeel in had. De gestage internationale groei van St. Regis gaat gepaard met de poloaanwezigheid van het merk op een groot aantal bestemmingen: dit jaar worden levendige polowedstrijden en tentevenementen georganiseerd in Aspen, Buenos Aires, Bridgehampton en het Verenigd Koninkrijk, om er maar een paar te noemen. St. Regis heeft onlangs deelgenomen aan de Sentebale Polo Cup in Abu Dhabi waarbij prins Harry en connoisseur van St. Regis, Nacho Figueras, aanwezig waren. De wedstrijd zamelde geld in voor het goede doel van Sentebale voor de kinderen van Lesotho.

"De VAE is onze grootste markt in het Midden-Oosten en we blijven mogelijkheden zien voor de ontwikkeling van ons merkenportfolio in het hele land," aldus Bart Carnahan, Senior Vice President, Acquisitions & Development, Starwood Hotels & Resorts, Europa, Afrika en het Midden-Oosten. "Deze overeenkomst zal Starwood's portefeuille in Dubai versterken, naarmate wij onze luxe voetafdruk in de regio strategisch uitbreiden."

Starwood beheert bijna 50 hotels en resorts in het hele Midden-Oosten onder acht van de negen verschillende lifestyle merken van het bedrijf, waaronder The Luxury Collection, St. Regis, Sheraton, Westin, W Hotels, Le Meridien, Four Points by Sheraton en Aloft. Het bedrijf heeft een verdere groei van zijn regionale portefeuille in de pijplijn met ruim 35 hotels die hun deuren zullen openen voor 2017.

Dubai vormt na New York City de op een na grootste markt van het bedrijf met 15 hotels in exploitatie en zeven hotels en resorts op de agenda. Naast het St. Regis Dubai Al Habtoor Polo Resort & Club werkt Starwood ook samen met de Al Habtoor Group voor de opening in Dubai van drie nieuwe hotels van de merken St. Regis, W en Westin. De Al Habtoor Group is ook eigenaar van Le Meridien Budapest in Hongarije.

Over St. Regis Hotels & Resorts

Met de combinatie van traditionele verfijndheid en een gevoel voor moderniteit, streeft St. Regis ernaar uitzonderlijke ervaringen te bieden in meer dan 30 luxe hotels en resorts op de beste adressen rond de wereld. Sinds de opening van het eerste St. Regis Hotel in New York City meer dan een eeuw geleden door John Jacob Astor IV is het merk trouw gebleven aan zijn kwaliteitsniveau en verbindt het zich tot een ongeevenaarde en moderne service voor al zijn gasten, feilloos geleverd door de karakteristieke St. Regis Butler service. Van Bal Harbour tot Bangkok, Saadiyat Island tot Shenzhen, richt het St. Regis-merk zich op een nieuwe generatie luxereizigers en breidt zijn portfolio zorgvuldig uit op de meest gewilde bestemmingen in het hart van de hedendaagse grand tour. Het merk heeft plannen om zijn erfgoed voort te zetten door middel van de langverwachte St. Regis Hotels & Resorts in Azie, waar St. Regis heeft aangekondigd dat het hotels zal openen in Changsha, Haikou, Kuala Lumpur, Langkawi, Lijiang, Macao, Nanjing, Qingshui Bay, Sanya Haitang Bay en Zhuhai. St. Regis zal verder in Europa en het Midden-Oosten blijven uitbreiden in Amman, Astana, Dubai en Istanbul. Voor meer informatie over St. Regis Hotels & Resorts kunt u terecht op www.stregis.com; voor het voorrecht van residentieel eigendom kunt u terecht op www.stregis.com/residences; en voor meer informatie over de wijze waarop het merk de kunst van het spelen viert, gaat u naarwww.stregis.com/familytraditions. Maak contact met St. Regis op Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter enYouTube.

Over Al Habtoor Group

De Al Habtoor Group is een conglomeraat gevestigd in de VAE en is wereldwijd bekend om zijn activiteiten in de hotel-, automobiel-, vastgoed-, onderwijs en uitgeverijsector. www.habtoor.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Photos/Multimedia Gallery Available: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20150317006024/nl/

Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc.

Contactpersoon voor de pers:

Chandan Belani, tel.: +97150 506 8465

Regional Director of Communications, Starwood Hotels & Resorts Midden-Oosten

Chandan.Belani@starwoodhotels.com

of

ASDA'A Burson-Marsteller

Maitha Ahmed of Daniela Gorini, tel.: 971-4-4507689

Maitha.Ahmed@bm.com / Daniela.Gorini@bm.com

Zie het origineel.