Lokaal Brabant: "geef lokale vertegenwoordigers het woord'

Woensdag zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten. In alle provincies zouden deze verkiezingen in de eerste plaats moeten gaan om de provinciale vraagstukken. In Noord-Brabant gaat het in dat geval vooral over herindelingen, fusies & samenwerkingsverbanden, openbaar vervoer (vooral in kleine kernen) & verantwoorde wegaanleg, economische ontwikkeling, intensieve veehouderij en natuur & milieu.

Daarnaast is het belangrijk om de politiek terug bij de inwoner te brengen en concreter te maken. In aanloop naar de verkiezingen, is morgenavond het slotdebat op NPO1 bij Nederland Kiest. Voor dit debat zijn alleen landelijke partijen en hun vertegenwoordigers uitgenodigd. Lokaal Brabant vindt dat een gemiste kans. Provinciale partijen hebben namelijk een verhaal te vertellen. Het verhaal over hoe zij de democratie terug willen brengen naar de inwoners. Zij krijgen namelijk voeding vanuit de lokale politiek en geen richtlijnen en partijprogramma's vanuit een landelijke beweging. Zij willen initiatieven van inwoners en gemeenten stimuleren, kleinere gemeenten sterk en zelfstandig houden. Zij geloven niet in schaalvergroting, maar in kwaliteitsverbetering.

De landelijke partijen gebruiken de provinciale verkiezingen vooral om hun gelijk over het rijksbeleid te etaleren. Echter, dit leidt enorm af van de provinciale vraagstukken en vergroot slechts de kloof tussen inwoners en politiek. Provinciale partijen, waar onder Lokaal Brabant, willen graag hun plannen en ideeen over de nieuwe bestuursperiode met de kiezers delen.

Het is nog niet te laat! Lokaal Brabant roept de NPO op het slotdebat op dinsdag te gebruiken om lokale vertegenwoordigers hun visie met het kiezerspubliek te laten delen, laat de provinciale verkiezingen over de provincie gaan!

Voor nu, kijk vooral op www.lokaalbrabant.nl. Voor vragen of opmerkingen kunt u Lokaal Brabant bereiken via info@lokaalbrabant.nl, via facebook of twitter (@lokaalbrabant).