VAN slaat Visscher aan de haak

Rijswijk, 17 maart 2015 - Ingrid Visscher is benoemd tot Directeur bij de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN). Met ingang van 1 april aanstaande volgt zij Leo Bechtold op, die met pensioen gaat.

Huidig directievoorzitter Leo Bechtold is sinds 2001 betrokken bij de VAN. De VAN biedt oplossingen voor risico's die niet of nauwelijks in de reguliere verzekeringsmarkt aangeboden worden. Onder zijn leiding heeft het bedrijf een aantal ingrijpende veranderingen doorgemaakt. Nu hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, draagt hij het stokje met vertrouwen over.

Ingrid Visscher (52) was tot voor kort operationeel directeur van UNICEF Nederland. De verzekeringsbranche is echter niet nieuw voor haar, gezien de twintig jaar ervaring die ze heeft opgedaan als o.a. directievoorzitter van Delta Lloyd Zorg en in verschillende managementfuncties bij AEGON Schadeverzekeringen. Ingrid: "Ik ben bijzonder enthousiast om terug te keren naar mijn eerste professionele passie, het schadeverzekeringsbedrijf. Zeker vanwege het maatschappelijk element van de VAN ben ik ervan overtuigd dat we gezamenlijk verder kunnen bouwen aan een organisatie die mensen en bedrijven de mogelijkheid biedt zich verder te ontwikkelen."

Leo Bechtold is als voorzitter van de driekoppige directie medeverantwoordelijk geweest voor onder andere de fusie die heeft geleid tot de huidige organisatie waar zeven verschillende entiteiten naast elkaar de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland vormen. Als bevlogen visionair is hij een inspiratie geweest voor vele collega's en heeft hij gewerkt aan het toekomst klaar maken van de organisatie. Nu is het echter tijd om zijn andere passies ook een kans te geven. Leo: "Ik kijk met trots terug op mijn tijd bij de VAN. Op de mijlpalen die we hebben bereikt maar zeker ook op de beloftes en innovaties die nog in het vat zitten. Na veertien jaar is het echter ook tijd voor een nieuwe visie. Ik wens Ingrid net zoveel plezier toe als ik heb gehad."