Nieuwe TV-zender start live op Boomfeestdag in Almere

Ecoland TV, initiatief van RTL weerman Reinier van den Berg, start op woensdag aanstaande met haar uitzendingen; het eerste programma dat wordt uitgezonden, via internet, is een live verslag van de 59ste editie van de Nationale Viering Boomfeestdag in Almere. Op de website www.ecoland.tv is de live-registratie van de Boomfeestdag te zien. De uitzending begint om 10 uur en zal continue doorgaan tot half 3 in de middag.

In de loop van april komt de zender met een dagelijks energie weerbericht, waar het accent volledig ligt op de op te wekken hoeveelheid zonne-energie en windenergie. Stapsgewijs wil Ecoland.tv uitgroeien tot een volwaardige televisiezender te worden, die op een positieve manier de kijker wil betrekken bij het verduurzamen van de samenleving. Een brede doelgroep, jong en oud, want duurzaamheid en aandacht voor de natuur zou voor een ieder een vanzelfsprekende lifestyle moeten worden. De naam van de zender verwijst naar de bekende woorden economie en ecologie. Het is de visie van Ecoland.tv dat economie en ecologie in harmonie naast elkaar kunnen bestaan, en elkaar zelfs kunnen versterken.

De start van uitzending wordt mogelijk gemaakt dankzij financiele support van Staatsbosbeheer, die met deze zender een optimale kans ziet om de burger te bereiken met haar missie, maar ook om de Boomfeestdag goed te kunnen profileren. Boomfeestdag is een dochterorganisatie van Staatsbosbeheer en er sinds 1 januari een label van.

Op woensdag 18 maart vindt in Almere de 59ste editie van de Boomfeestdag plaats. Samen met 500 Almeerse kinderen planten Prinses Laurentien, directeur en oprichter Missing Chapter Foundation, Staatssecretaris Sharon Dijksma, burgemeester Annemarie Jorritsma, D'66 prominent Stientje van Veldhoven, Commissaris van de Koning Leen Verbeek, Boomfeestdagvoorzitter Onno Hoes en dijkgraaf Hetty Klavers de traditionele Bomencirkel van dit nationale evenement. Voorafgaande hieraan planten de kinderen 100den bomen in het Koggepark. Aansluitend gaat Prinses Laurentien een natuur dialoog aan met kinderen in een creatieve sessie, waarbij de 500 kinderen hun ideeen delen voor een gezonde natuur. Jamai Loman, Boomfeestdag-ambassadeur, presenteert het programma samen met Luc Weegels (Gouden Kooi en Love in the Wild).