Minder zelfredzaam? Denk vooruit!


Minder zelfredzaam? Denk vooruit!
14-01-2015 Een goede voorbereiding kan van levensbelang zijn. Zeker wanneer u zichzelf in het dagelijks leven minder goed kunt redden.

Minder zelfredzaam? Extra goed voorbereid bij een ramp!

Kunt u zich minder snel verplaatsen, of is het moeilijker om informatie tot u te nemen? Dan is het slim om u extra goed voor te bereiden op een noodsituatie. Dan weet u bij een noodsituatie precies wat u moet doen.

Wat te doen als de sirene gaat?

Als er een noodsituatie is, wordt u meestal gewaarschuwd door de sirene. Ga dan naar binnen, sluit deuren en ramen, en luister naar de rampenzender. De ether frequentie is: FM 89,1 Mhz. Kunt u de sirene niet horen? Spreek dan van tevoren af of bijvoorbeeld uw buren u op de hoogte brengen en
houden van wat er aan de hand is.

Noodpakket

Krijgt u het advies om binnen te blijven? Zorg dan dat u zich een aantal dagen thuis kunt redden. Zorg daarom altijd voor een noodpakket. Een noodpakket kunt u zelf samenstellen of kant-en-klaar kopen.

Wat in ieder noodpakket thuishoort

* Radio op batterijen, afgestemd op de rampenzender, met extra batterijen
* Zaklamp met extra batterijen
* Eerstehulpdoos met eerstehulphandboekje
* Lucifers in waterdichte verpakking
* Waxinelichtjes
* Warmhouddekens
* Gereedschapset
* Waarschuwingsfluitje

Daarnaast zijn water, houdbaar voedsel, wat contant geld en een voorraadje medicijnen als u die gebruikt ook handig om in het noodpakket te bewaren.

Niet bang maar voorbereid

Via de website www.nietbangmaarvoorbereid.nl kunt u bekijken hoe het staat met uw zelfredzaamheid. En wat u zelf aan uw veiligheid kunt doen.

Brochure met tips en rampeninstructies

Handig is ook de speciale brochure voor iedereen die minder zelfredzaam is. Hierin leest u wat u in uw situatie het beste kunt doen bij noodsituaties.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op www.crisis.nl.