DJ’s Mattie & Wietze worden vader

PERSBERICHT

Amsterdam, 17 februari 2015

DJ’s Mattie & Wietze worden vader

Vanochtend hebben de Q-music DJ’s Mattie & Wietze aangekondigd de strijd met elkaar aan te gaan over wie van de twee de beste vader is. Een week lang trekken ze in bij een gezin, sturen de ouders op vakantie en nemen ze alle ouderlijke taken over. Wie de beste vader is, zal tijdens de week ‘Oppassen!’ worden bepaald door de kinderen en Q-luisteraars. Na een eerdere ‘ruilweek’ afgelopen zomer waarin ze een week van leven ruilden, gaan ze opnieuw een grote sociale uitdaging aan. De DJ’s doen een oproep aan heel Nederland, welke ouders durven het aan om hun kinderen een week lang bij Mattie & Wietze achter te laten?

In ruil voor een week lang vakantie voor de ouders, zullen Mattie & Wietze als nieuwe ouders intrek nemen in het huis van de kinderen. Zeven dagen lang volgen ze het dagelijkse schema van de kinderen en vervullen ze de typische taken die je als ouder tegenkomt. Van het aankleden in de ochtend, het op tijd naar bed gaan, het gezond proberen te eten en het samen doen van boodschappen. Tijdens de week fulltime ouderschap zullen ze ook iedere ochtend op tijd uit bed moeten om hun programma tussen 6.00 en 9.00 uur te maken vanuit het gezinshuis.

Naast de uitdaging om een gezin te vinden dat zich beschikbaar stelt, zullen de DJ’s ook alles uit de kast halen om als beste vader uit de strijd te komen. ‘Ik weet zeker dat ik ga scoren in de keuken, Mattie kan nog geen ei bakken’, aldus Wietze. Wie deze strijd wint, zal worden bepaald door de kinderen en luisteraars van Q-music. Volgens Mattie is het de enige manier om hun eindeloze discussie over wie de beste vader is, voor eens en altijd uit te vechten.

‘No way!’

Mattie & Wietze spraken eerder al met Jo Frost over hun plannen. De bekende opvoedingsdeskundige reageert geschokt maar ook lachend op de actie: ‘Vertel me alsjeblieft dat dit niet waar is! Gaat dit echt gebeuren? Ik zou mijn kinderen niet bij jullie achterlaten. Jullie zijn echt hele gastvrije mannen maar mijn kinderen laat ik alleen achter bij familie of professionele verzorgers met ervaring’.

Ouders die het wel aandurven en die heel benieuwd zijn hoe Mattie & Wietze het er vanaf brengen als vader, kunnen hun gezin vanaf vandaag hier opgeven. Van woensdag 18 tot 25 maart gaan Mattie & Wietze de uitdaging voor beste vader aan.

Luister hier het fragment terug met Jo Frost.

Q-music is overal te ontvangen via de ether, op 100.7 fm en 100.4 fm, de kabel, Q-music app of via q-music.nl.