Onderzoek naar draagvlak Ondernemersfonds van start

18-3-2015 - Onderzoek naar draagvlak Ondernemersfonds van start

Hoogerheide - Circa 350 ondernemers in de gemeente Woensdrecht ontvangen deze week per post een stembiljet waarmee ze kunnen aangeven voor- of tegenstander te zijn van een ondernemersfonds met reclamebelasting. Het college van burgemeester en wethouders geeft daarmee samen met Stichting Ondernemend Woensdrecht (StOW) invulling aan een motie van de gemeenteraad.

Op 12 februari 2015 heeft de gemeenteraad van Woensdrecht een motie aangenomen die betrekking heeft op het voorstel "Verordening reclamebelasting Woensdrecht 2015". De motie bevat de opdracht voor het college van burgemeester en wethouders om een draagvlakmeting onder ondernemers te houden voor een ondernemersfonds met reclamebelasting. De draagvlakmeting wordt deze week gestart.

Stembiljet

Naast het stembiljet dat de ondernemers per post toegestuurd krijgen, ontvangen ze ook een brief met uitleg over het fonds, een activiteitenplan voor de kern waarin ze gevestigd zijn en een plattegrond van het belastinggebied. Ondernemers kunnen tot 1 april a.s. 17.00 uur hun stem uitbrengen via de notaris. Maken zij geen gebruik van hun stemrecht, dan wordt ervan uitgegaan dat ze geen bezwaar hebben tegen de invoering van de reclamebelasting. Wethouder De Waal zegt: "We hopen dat iedereen zijn betrokkenheid bij en interesse in dit fonds toont en gaat stemmen de komende dagen."

Uitslag

De uitkomst van de stemming wordt op 2 april aanstaande tijdens de raadsvergadering bekend gemaakt. De `Verordening reclamebelasting Woensdrecht 2015' wordt de eerstvolgende raadsvergadering opnieuw aan de raad voorgelegd.

Levendige kernen

StOW heeft het college vorig jaar verzocht medewerking te leveren aan de invoering van een ondernemersfonds met reclamebelasting. StOW wil een actieve bijdrage leveren aan de marktpositie van de centrumgebieden door citydressing en evenementen. Deze acties wil StOW met een ondernemersfonds, opgericht voor en door ondernemers, gezamenlijk oppakken en bekostigen. Het college heeft ingestemd met medewerking en daarbij enkele kaders meegegeven waaraan is voldaan. Ter ondersteuning van het initiatief zal de gemeente jaarlijks EUR 40.000,- aan het ondernemersfonds toevoegen.

Lees voor meer informatie over dit onderwerp:

* Ondernemersfonds