Cultuurfonds Flevoland steunt 14 organisaties in eerste kwartaal

Publicatiedatum: 18 maart 2015

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft in het eerste kwartaal van 2015 voor ruim EUR 30.000 aan financiele bijdragen toegekend aan 14 projecten op het gebied van cultuur en natuur binnen Flevoland.

De projecten varieren van muziek en theaterproducties, muziekapparatuur, concerten, festivals tot educatieve projecten en publicaties.

Almere

Zo werd in Almere onder meer EUR 2.000 toegekend aan Stichting Colcanto Almere, die het Requiem van Faure gaat opvoeren. Stichting Het Dansgoed krijgt EUR 2.500 voor theaterproductie Het Eendje en Totum Almere mag van het Cultuurfonds Flevoland EUR 2.300 besteden aan festival Talent Stage.

Noordoostpolder

In de Noordoostpolder krijgt Dorpsbelang Tollebeek EUR 2.000 voor educatieproject Kunst- en Cultuurroute Tollebeek en kan Fanfareorkest Bant Creil Rutten rekenen op een bijdrage van EUR 2.000 voor het 50-jarige jubileumconcert. Muziektheatervereniging La Mascotte Emmeloord maakt met een bijdrage van EUR 2.500 van het Cultuurfonds de muziektheaterproductie De Lustige Witwe.

Urk

Puck van der Zwan uit Urk ontving onlangs de Lelyprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland. Hij kreeg het bedrag van EUR 2.500 voor de belangrijke rol die hij speelt voor het behoud van de Urkse klederdracht.

Zeewolde

De muziekproductie Kerstconcert Bethlehem van Kamerkoor Zeewolde mag rekenen op een bijdrage van EUR 2.000 van het Cultuurfonds. Stichting De Biezenburcht mag EUR 2.000 besteden voor educatieproject DoeNatuurlijkDag.

(Alle toekenningen in het eerste kwartaal van 2015 in bijlage.)

Tot 22 mei kunnen nieuwe aanvragen voor een financiele bijdrage worden ingediend. Kijk op www.cultuurfonds.nl/Flevoland voor de richtlijnenwijzer en het aanvraagformulier.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiele bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.