1450 kilo zwerfafval bij Den Bosch!


nieuws

1450 kilo zwerfafval bij Den Bosch!

18 mrt 2015, 14:27

Je kunt het de Maas niet kwalijk nemen, dat de rivier het zwerfafval van haar oevers meeneemt en in zee uitspuugt... Afval dat door de mens in de natuur terecht is gekomen. Maar gelukkig hebben ook veel mensen hart voor de natuur en steken ze graag de handen uit de mouwen. Zo ook in Oud-Empel.
Met als resultaat: 1.450 kilo aan volle vuilniszakken!

Vlak bij Den Bosch werd het startschot gegeven voor de actie Schone Maas.

Op 28 maart staat het schoonmaken van de Macharense Waard bij Oss op de planning.
Kijk snel hoe jij mee kunt doen! >>>

Een kleine honderd mensen was de hele zaterdagochtend in de weer om zwerfafval op te ruimen aan de oevers van de Maas bij Oud-Empel. De actie wordt de komende weken doorgezet in andere 'Maasgemeenten'. Ook in Cuijk, Boxmeer, Grave, Heusden en Waalwijk gaan vrijwilligers in maart en april
zwerfafval opruimen aan de oevers van de Maas.

Plastic soep

Veel van de rommel die nu langs de Maas ligt, komt uiteindelijk in het water terecht. Dan wordt het meegevoerd naar de zee. Veertig procent van de zogenoemde 'plastic soep' in de oceanen bestaat uit afval dat in de rivieren is gegooid!

'Zwerfies' opruimen

Steeds meer mensen zijn zich bewust van zwerfafval en willen hier iets aan doen. Dat zie je ook op social media. Op twitter kun je bijvoorbeeld jouw #zwerfie en zwerfafval-zorgen plaatsen.