Voorlopige uitslag verkiezingen bekend


Gisteravond en vannacht zijn de voorlopige uitslagen van de waterschapsverkiezingen bekend gemaakt tijdens het verkiezingscafe in het hoofdkantoor in Middelburg. Op Kapelle na hebben we van alle Zeeuwse gemeenten de voorlopige uitslagen ontvangen. Op basis van deze gegevens is het
Christen-Democratisch Appel (CDA) de grootste partij met 4 zetels. De Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen, Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) en Partij voor Zeeland hebben 3 zetels. De Partij van de Arbeid (PvdA) en Water Natuurlijk hebben 2
zetels en de ChristenUnie (CU), Algemene Waterschapspartij Zeeland en Partij 50Plus komen op 1 zetel uit. Daarnaast zijn er 7 zetels voor de Kamer van Koophandel (kvK), de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO) en het Bosschap (1).

Tot nu toe is het gemiddelde opkomstpercentage 47,7%. Dijkgraaf Toine Poppelaars: "Ik ben heel tevreden met dit hoge opkomstpercentage. Volgens mij het resultaat van gecombineerde verkiezingen, een gerichte campagne en bekendheid van de Zeeuwen met ons waterschap Scheldestromen."

We verwachten de voorlopige uitslag van de gemeente Kapelle in de loop van de ochtend binnen te krijgen, waarna het overzicht wordt bijgewerkt.

Kijk voor het volledige overzicht op: algemeen.scheldestromen.nl/verkiezingen/zetels2015.html.