Gratis compost als beloning voor scheiden van GFT-afval en groenafval


Foto van een een handje compost

Bewoners van Maassluis kunnen vanaf zaterdag 21 maart 2015, zolang de voorraad strekt, bij de Milieustraat aan de Heldringstraat gratis een zak GFT-compost ophalen.

Zaterdag 21 maart 2015 is de Landelijke Compostdag. Ook dit jaar doet Maassluis hier weer aan mee.

Afval scheiden zinvol

De gratis compost-actie is bedoeld om bewoners van Maassluis te bedanken voor hun inspanningen het afval gescheiden in te leveren en om te laten zien dat het wel degelijk zinvol is om GFT-afval en groenafval apart te houden.

Op is op

De compost is gemaakt van apart ingezameld groente-, fruit- en tuinafval (GFT) en is zeer goed bruikbaar als bodemverbeteraar in de tuin of in de balkonbak. Er zijn 1.000 zakken gratis beschikbaar, maar op is op.

Milieuvoordelen

De gescheiden inzameling van GFT-afval en groenafval levert meer milieuvoordelen op dan de meeste mensen beseffen. Door het afval om te zetten in compost, komt er minder kooldioxide (CO2) in de lucht en dit is gunstig voor het broeikaseffect. Zeker zo belangrijk is het positieve effect van
compost op de bodem. Bovendien is het inzamelen van GFT veruit de meest voordelige manier van afvalverwerking.

Voordelig

Het organisch afval dat Maassluis inzamelt, wordt tot compost verwerkt door Indaver Nederland B.V. Bewoners krijgen hun ingezamelde afval nu terug in de vorm van compost. Het apart houden van het GFT is niet alleen goed voor het milieu maar ook nog eens voordelig voor uw portemonnee.