Beeld van echt Drenthe


Inhoud

Winnaars fotowedstrijd `Hoe ziet jouw Drenthe eruit?' bekend

Stuur ons een foto van jouw Drenthe en misschien ga jij met de commissaris van de Koning mee naar Prinsjesdag! De afgelopen weken hebben inwoners van Drenthe enthousiast gereageerd op deze oproep. In totaal deden ruim 100 foto's mee voor de hoofdprijs. De jury koos uiteindelijk voor de foto
van Leo van Eerten. "Een foto die nieuwsgierig maakt", volgens de jury.

1e prijs fotowedstrijd

Provinciale verkiezingen

De verkiezingen zijn het moment om te laten horen wat inwoners belangrijk vinden op het gebied van bijvoorbeeld wonen, werken of natuur. 50,7% van de stemgerechtigde Drenten heeft op 18 maart door het uitbrengen van hun stem laten weten hoe zij de toekomst in de provincie voor ogen zien.

"Hoe ziet jouw Drenthe eruit?". Met deze slogan zijn de provinciale verkiezingen de afgelopen weken onder de aandacht gebracht. Met als doel zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen op 18 maart.

Fotowedstrijd `Hoe ziet jouw Drenthe eruit?'

Wat is in Drenthe voor u de moeite waard of laat uw hart sneller kloppen? Met deze vragen in gedachten is vorige maand een fotowedstrijd gestart. Inwoners van Drenthe werden hierbij opgeroepen om een foto -inclusief een motivatie- in te sturen van hun Drenthe. Op die manier is laagdrempelig de
verbinding gelegd tussen het laten zien wat mensen mooi of belangrijk vinden in Drenthe, en de invloed die je daarop zelf kunt uitoefenen door middel van stemmen.

"Er is enthousiast gereageerd op de oproep", zegt de commissaris van de Koning: "We zijn bijzonder verrast door de inzendingen, waarbij vooral het natuurschoon in de provincie door veel inwoners prachtig in beeld is gebracht. Het voelt goed om te lezen dat de Drenten trots zijn op hun
provincie, dat ze hier graag wonen."

Wie gaat er mee naar Prinsjesdag?

De jury van de fotowedstrijd bestond uit negen Drentse inwoners, ambassadeurs, die een centrale rol speelden in de verkiezingscampagne. De ambassadeurs stonden voor een lastige keuze. Na lang wikken en wegen is uiteindelijk de keuze gevallen op de foto van Leo van Eerten. Vooral de motivatie
bij de foto maakte indruk op de jury. Voor de fotograaf symboliseert de foto dat goed werken, wonen, verblijven, rust, ruimte en natuur, maar in een provincie zo dicht bij elkaar kunnen liggen. En dat is Drenthe. De jury is dat zeer met hem eens!

Overige winnaars

Naast de winnaar van de hoofdprijs, zijn er ook nog twee andere winnaars:

* Het Drents diner voor twee personen is gewonnen door: Corrie Menke-Moehlmann. De foto is haar uitzicht thuis. Hierover zegt Corrie: "Uitzicht op brandstof: melk en olie. En uitzicht op inkomen: werk en voedsel. De toekomst." Dit beeld van Drenthe sprak de jury zeer aan.

2e prijs fotowedstrijd

* Het "dagje uit in Drenthe", gaat naar: Rob IJszenga: de foto van "Drenthe by night". Uit het juryrapport: een mooie foto gemaakt door een jonge Drent, op een plek die voor elke Assenaar herkenbaar is. De nieuwe vaart met oude gebouwen. Traditie en toekomst.

3e prijs fotowedstrijd

Laatst bijgewerkt op 19 maart 2015.