Werkstagiairs


Werkstagiairs

Door heel Albrandswaard kunt u in uw wijk vanaf maart 2015 werkstagiairs tegenkomen. Een werkstagiair herkent u aan fluorescerende kleding. Achterop de kleding staat het woord `werkstagiair.' Werkstagiairs zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat betekent dat het moeilijk voor hen
is om een baan te vinden. De gemeente heeft daarom in samenwerking met de sociale dienst en andere sociale partners een leerwerkproject opgezet.

Leertraject

Er zijn verschillende redenen waardoor iemand problemen kan hebben met het vinden van een baan. Bijvoorbeeld door langdurige werkloosheid, sociale problemen of een arbeidsbeperking. In een leerwerktraject leren de werkstagiairs verschillende vaardigheden. De een leert tijdens zijn werkstage
werknemersvaardigheden. De ander leert zijn leidinggevende capaciteiten te ontwikkelen. Weer een ander doet vakkennis over het groen op. Een trajectbegeleider biedt intensieve begeleiding en stelt een ontwikkelplan op. Ook is er ruimte om trainingen en cursussen te volgen.

Werkzaamheden

Het werken in de openbare ruimte wordt aangestuurd en begeleid door wijkploegmedewerkers. De werkzaamheden bestaan uit snoeien, bladblazen, zwerfvuil verwijderen, afvalbakken legen, vegen etc.