Lees verder


In de periode van 30 maart tot en met 3 april 2015, en die plaatsvinden vanaf Breezanddijk in het IJsselmeer worden schietoefeningen gehouden. Door de eenheid Kennis Centrum Wapensystemen & Munitie.

Doel / omschrijving van de beproeving:

De eenheid houdt in genoemde periode een beproeving in het kader van de functionele werkzaamheden. De hieronder genoemde activiteiten zullen plaats vinden:

* In week 14 gaat Defensie Munitiebedrijf, Kennis Centrum Wapensystemen & Munitie beproevingen uitvoeren op de locatie Breezanddijk Zuiderhaven in het IJsselmeer;
* De beproevingen worden uitgevoerd met groot kaliber 76mm Oto Melara. De overlast die bij de omliggende gemeenten zouden kunnen voorkomen is geluidsoverlast van dit groot kaliber.
* Langs de kust van het IJsselmeer zullen er diverse militaire voertuigen met personeel worden opgesteld om de projectielen in te meten.
* Wijzigingen in het programma door weersomstandigheden voorbehouden;
* De Beproevingsleider tijdens de uitvoering van deze beproeving is te bereiken onder telefoonnummer 06-53793425.

Aanwijzingen voor de oefenende eenheid:

* In principe wordt alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen;
* Indien niet openbare wegen, paden en terreinen gebruikt moeten worden, dient vooraf toestemming te worden gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder van het terrein;

Schaderegeling:

Indien, ondanks alle voorzorgsmaatregelen, schade door de oefening ontstaan is, kunt u dit, onder vermelding van zoveel mogelijk gegevens zoals: Eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 9004
3509 AA Utrecht
Telefoon 030 - 2180420
Je.ernst@mindef.nl