Hebt u ondersteuning nodig? Lees meer over onze servicediensten


(23-03-2015)

Servicediensten

Om mensen langer thuis te kunnen laten wonen en de zelfredzaamheid te bevorderen is een aantal voorzieningen opgezet in de vorm van servicediensten: een klussendienst, vervoerservice, huishoudservice en was- en strijkservice.

1. Klussendienst
voor klussen in- en om het huis, zoals tuinonderhoud, het ophangen van een schilderij of het programmeren van de televisie, kunt u via de clientadviseur een beroep doen op de klussendienst van het Training- en Diagnosecentrum Westerwolde.
2. Wmo vervoerservice
Voor vervoer binnen de gemeente Bellingwedde, zoals van huis naar de dagbesteding, of naar de dokter, winkel of familie/vrienden, kunt u via de clientadviseur een servicepas krijgen en vervolgens een beroep doen op de vervoersdienst van het Training en Diagnosecentrum Westerwolde (0599) 31
31 64. Een rit binnen de gemeente kost EUR 1,50. Er zitten 10 strippen op 1 strippenkaart. U kunt zoveel strippenkaarten kopen als u wilt. De vervoersservice rijdt op werkdagen tussen 8.00 uur en 16.00 uur.
3. Huishoudservice
voor schoonmaak in huis zoals stofzuigen, ramen lappen of afstoffen kunt u een beroep doen op de schoonmaakservice. Als u hiervan gebruik wilt maken kunt u contact opnemen met de clientadviseur.
4. Was- en strijkservice
de gemeente heeft een speciaal tarief (`a EUR 6 per krat voor 2 wassen: wit en bont) afgesproken met Flexiplus in Vlagtwedde en Wedde die de was haalt en brengt. U kunt via de clientadviseur een servicepas krijgen en vervolgens een beroep doen op de was- en strijkservice van Flexiplus
(0597) 67 16 86 of 06-20099132.

Servicepas

Om gebruik te kunnen maken van deze servicedienst, dient u een servicepas aan te vragen bij de gemeente. U kunt hiervoor contact opnemen met een van de clientadviseurs via (0597) 53 71 00.