Makers en acteurs tussen 10 en 12 nodigen publiek uit voor première

Persbericht 04/02/2015

Makers en acteurs tussen 10 en 12 nodigen publiek uit voor première

Voor het eerst stelt een Nederlandse speelfilm zijn officiele premiere open voor het publiek. Regisseur Peter Hoogendoorn en acteurs Raymond Thiry, Nasrdin Dchar, Cynthia Abma, Ko Zandvliet, Elise van ’t Laar en Olga Louzgina nodigen filmfans uit om op maandag 23 maart bij de officiele filmpremiere van TUSSEN 10 EN 12 aanwezig te zijn. De premiere vindt plaats in het prachtige Theater Amsterdam. Na de filmvertoning is er een afterparty met DJ en optredens.

Peter Hoogendoorns debuutfilm TUSSEN 10 EN 12 ging in september 2014 in wereldpremiere tijdens het prestigieuze Venice Days en is vertoond in het speciale programma Limelight van het Internationaal Film Festival Rotterdam in januari 2015. TUSSEN 10 EN 12 is vanaf donderdag 26 maart in de Nederlandse bioscopen te zien.

De filmmakers en acteurs nodigen alle filmfans uit om met hen het persmoment op de rode loper, de officiële filmpremière en de afterparty met DJ en band in aanwezigheid van de cast en crew mee te maken. Als special performance treedt de componist van de film, Bruno Ferro Xavier da Silva, op met zijn Rotterdamse band Doktor Schnitt. De DJ's zijn de DiscTwins, bestaande uit Paul Everready en Sander Sanyi Stengeren.

Kaarten voor dit unieke première-event zijn verkrijgbaar bij de website van de film: www.tussen10en12.nl/premiere De eerste kaarten voor de filmpremière zijn al verkocht. Regisseur Norbert ter Hall (ADAM-E.V.A., &ME) en actrice en oprichtster van het filmplatform Cinetree Hanna Verboom, bestelden vandaag als eerste een premièreticket.

TUSSEN 10 EN 12

Het ene moment is Mike is alleen thuis met zijn vriendinnetje Katja en zitten ze wat met elkaar te dollen. Het volgende moment staat de politie aan de deur met nieuws dat hun leven totaal op zijn kop zet. In een estafette van slecht nieuws gaan Mike en Katja met de agenten op zoek naar Mike's ouders. Tijdens de autorit lijkt de tijd stil te staan; de alledaagse Rotterdamse doorzonwoningen zien er doodnormaal uit, het leven buiten kabbelt verder. Maar het gezin in de patrouillewagen is in een verdoofde toestand geraakt. Het contrast tussen de loodzware situatie en de banaliteit van alledag leidt tot pijnlijke, absurde en soms zelfs komische momenten in TUSSEN 10 EN 12.

TUSSEN 10.00 - 12.00 is het speelfilmdebuut van schrijver/regisseur Peter Hoogendoorn (Rotterdam, 1979), geproduceerd door Keren Cogan Films en Phanta Film, met financiele ondersteuning van het Nederlands Filmfonds, Screen Flanders, CoBO, Region Alsace en Eurimages. Als coproducenten zijn de AVROTROS, Minds Meet (BE) en Unlimited (FR) aan het project verbonden. De film wordt gedistribueerd door Amstelfilm.

www.tussen10en12.nl