Uitreiking Brightlands Convention Award 2014 door Burgemeester Hoes


Prof. dr. Maarten van Kleef beste ambassadeur Maastricht Congresstad

MAASTRICHT, 20150323 -- Geen gemakkelijke kluif voor de jury van de Brightlands Convention Award 2014: alle vier de genomineerden hebben immers baanbrekend werk verricht om wetenschappelijke congressen en symposia voor Maastricht te behouden of naar Maastricht te halen. Elk symposium, elk congres, elke medische bijeenkomst zet Maastricht steviger op de internationale congreskaart. Elk congres brengt een stroom aan bezoekers met zich mee: hotels, restaurants, vervoersbedrijven en andere toeleveranciers plukken daar de vruchten van. Brightlands sponsort de award en onderstreept daarmee het belang van congressen voor de organisaties en ondernemers op de Maastricht Health Campus en de Chemelot Campus.

Eén winnaar, vier ambassadeurs
Alle vier de genomineerden tijdens de jaarlijkse TEFAF bijeenkomst van de congresambassadeursclub Amici ad Mosam1) op 21 maart jl. nog even in het zonnetje gezet. Elk van hen heeft zich immers een waarlijk en waardig ambassadeur getoond van congresstad Maastricht.

Orthopeed dr. Chris Arts wist na een traject van twee jaar samen met het Maastricht Convention Bureau de European Conference on Biomaterials 2018 met ruim 1500 verwachte bezoekers naar Maastricht te halen.

Al in 2010 werd bekend dat het XXI European Stereotactic and Functional Neurosurgery congres voor het eerst in Nederland gehouden zou worden en wel in Maastricht. Het vertrek van een van de initiatienemers naar elders dreigde roet in het eten te gooien. Neurochirurg Prof. dr. Yasin Temel wist het congres met ongeveer 900 internationale deelnemers voor Maastricht te behouden.

In 2017 strijken 1500 internationale archeologen neer in Maastricht voor het vijfdaagse congres Annual Meeting of the European Association of Archaeologists. Met dank aan Gilbert Soeters, die in samenwerking met Karianne Winthagen (Provincie Limburg) en MECC Maastricht, na een voortraject van bijna vier jaar het EAA congres heeft weten binnen te halen.

Winnaar van de Brightlands Convention Award 2014 is prof. dr. Maarten van Kleef. Jarenlang heeft hij, in nauwe samenwerking met MECC Maastricht en het Maastricht Convention Bureau gelobbyd om in 2014 het congres van het World institute of Pain met 1800 deelnemers in Maastricht te organiseren.

De jury: ‘De Brightlands Convention Award 2014 reiken wij met veel plezier uit aan prof. dr. Maarten van Kleef. Met dank voor zijn vooruitstrevende onderzoeken, zijn enthousiaste ambassadeurschap voor de stad Maastricht en de collegiale samenwerking met gerenommeerde collega’s uit Radboud UMC en Ziekenhuis Oost (Genk-BE). Maar ook als compliment voor zijn vastberadenheid om dit congres naar Maastricht te halen.’ De complimenten gingen vergezeld van een bronzen (bescherm)engel als symbool voor het ambassadeurschap van Maastricht Congresstad, gemaakt door kunstenaar Wil van der Laan.

1) Amici ad Mosam is door MECC Maastricht en Maastricht Convention Bureau opgericht in 2011 met als doel een netwerk en platform te creëren tussen regionale academici, MECC Maastricht en Maastricht Convention Bureau. Laatstgenoemden focussen zich al jaren op het leggen van contacten met academici uit Maastricht & regio, om te proberen, samen met hen, congressen en wetenschappelijke bijeenkomsten naar Maastricht te halen en te initiëren.





Maastricht Convention Bureau