Meer dan 7000 medewerkers van Adecco Group helpen jonge werkzoekenden over de hele wereld

Zuerich, 25 maart 2015 - Adecco Group, wereldleider op het gebied van Human Resources-oplossingen, gaat opnieuw jonge werkzoekenden en schoolverlaters over de hele wereld helpen bij hun `Way to Work'. Voor het derde jaar op rij gaan op 26 maart duizenden medewerkers van Adecco erop uit om 1000 gratis coaching sessies aan te bieden evenals informatiemateriaal en online hulpmiddelen. Het doel van Adecco is helder: de jeugdwerkloosheid aanpakken.

De werkloosheid en vooral de jeugdwerkloosheid blijft schrikbarend hoog, vooral in Europa dat slechts aan het begin staat van een langzaam en moeizaam herstel. Wereldwijd zitten meer dan 200 miljoen mensen zonder werk - bijna 40 procent van hen is 25 jaar of jonger. Tegelijkertijd zijn er alleen in Europa en de VS al 8 miljoen vacatures. Ook in de rest van de wereld verslechtert de situatie qua vaardighedentekorten en talentdiscrepanties met alle gevolgen van dien voor menselijk kapitaal en productiviteit. Als we nu niet in actie komen, gaat misschien een hele generatie over de hele wereld verloren.

Gerichte actie is nodig om jonge mensen uit te rusten met de hard and soft skills die ze nodig hebben om hun intrede te doen op de arbeidsmarkt van nu. De tweede Global Talent Competitiveness Index - in januari gepubliceerd door INSEAD, Adecco en HCLI uit Singapore - toont aan dat landen die hebben geinvesteerd in onderwijsstelsels en die scholing combineren met beroepstrainingen, boven aan de ladder staan als het gaat om het creeren en behouden van talent. Dergelijke structurele hervormingen zijn dringend vereist om de arbeidsmarkt van morgen vorm te geven.

Iedereen kan daarbij helpen - niet alleen de overheid. Op 26 maart pakt Adecco de handschoen weer op. Voor het derde jaar op rij gaan meer dan 7.000 Adecco-medewerkers in 50 landen erop uit. Ze bezoeken scholen en universiteiten om hun kennis te delen met jongeren en werkzoekenden van alle leeftijden. Bij dit initiatief horen ook 'open vestigingen', gratis workshops en trainingen met professionele coaching, advies om CV's te verbeteren, ondersteuning bij het schrijven van motivatiebrieven en richtlijnen om beter voor de dag te komen bij een sollicitatiegesprek.

Group CEO, Patrick De Maeseneire, gaat zelf ook adviezen geven tijdens zijn bijdrage aan de `Street Day'-actie in Amsterdam: "Jeugdwerkloosheid is de verantwoordelijkheid van ons allemaal", zegt hij. "Het probleem kan alleen worden opgelost als overheden structurele hervormingen doorvoeren en de flexibiliteit van de arbeidsmarkt vergroten om hun economieen te versterken. Desalniettemin kunnen bedrijven zoals de onze een bijdrage leveren om het verschil te maken: in 2013 en 2014 deden in totaal 17.000 Adecco-medewerkers mee aan onze `Street Days', waarbij ze meer dan 1 miljoen mensen hebben bereikt. Voor velen hebben deze ontmoetingen een kans op een loopbaan in de toekomst opgeleverd. En dit is nu precies wat we bedoelen met 'het verschil maken'; daarom zijn we trots op Adecco, elke dag opnieuw."

`Street Day' is een wereldwijd initiatief van Adecco Group. Op 26 maart zijn 'de deuren open' van alle ruim 125 branches in Nederland en concentreren we ons, voor Streetday, in 7 steden, te weten in: Groningen, Enschede, Eindhoven, Venlo, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Er worden diverse sollicitatie workshops gegeven, op diverse locaties. Verder wordt er intensief samengewerkt met het Sterk Team, het UWV en opleidingsinstanties. Voor een overzicht van alle activiteiten op Streetday verwijzen wij naar www.adecco.nl/waytowork

`Street Day' maakt deel uit van het bredere Adecco Way to Work(TM)-programma dat ook een online loopbaancentrum biedt met tips, informatiemateriaal en stagemogelijkheden. Tot 1 mei kunnen talentvolle jongeren in 33 landen ook deelnemen aan het `CEO for One Month'-programma, met de kans om de `Global CEO for One Month' van Adecco Group wereldwijd te worden met directe begeleiding van Patrick De Maeseneire.

Voor meer informatie ga naar: www.adeccowaytowork.com en voor de initiatieven in Nederland ga naar www.adecco.nl/waytowork

Hier kunt u de Global Talent Competitiveness Index downloaden:

http://www.adecco.com/industry-insights/gtci.aspx

Adecco Way to Work(TM) resources

Internet: www.adeccowaytowork.com

Facebook: www.facebook.com/AdeccoWaytoWork

Twitter: www.twitter.com/AdeccoWayToWork

Neem voor meer informatie contact op met:

Adecco Corporate Press Office

Press.office@adecco.com of +41 (0) 44 878 87 87

Adecco Group Nederland, Rinus Wittenberg, Marketing & Communicatie Manager

06-53919796, rinus.wittenberg@adecco.nl

Over de Adecco Group

De Adecco Group, met hoofdkantoor in Zuerich, Zwitserland, is wereldwijd de grootste aanbieder van HR-oplossingen. Met meer dan 31.000 fulltime medewerkers, en rond de 5.100 kantoren in meer dan 60 landen en gebieden over de hele wereld, biedt Adecco Group een brede reeks diensten, waarbij

elke dag meer dan 650.000 collega's worden ingezet bij ruim 100.000 klanten. Onze diensten bestrijken het brede terrein van tijdelijk personeel, permanente plaatsing, loopbaanverandering en talentontwikkeling, evenals uitbesteding en consulting. De Adecco Group is een Fortune Global 500

bedrijf.

Adecco S.A. is geregistreerd in Zwitserland (ISIN: CH0012138605) en heeft een notering op de SIX Swiss Exchange (ADEN).