Onderzoek naar overlast door kachelstoken


Bij het stoken van kachels of openhaarden kunnen omwonenden veel overlast ondervinden.

Vooral mensen met gevoelige luchtwegen, zoals longpatienten of mensen met astma, kunnen veel te lijden hebben van rook en (onzichtbare) verbrandingsgassen. Verantwoord hout stoken beperkt de gezondheidsrisico's en de belasting van de omgeving.

De gemeente Bladel heeft bij de vaststelling van het Milieu Beleidsplan afgesproken een stookbeleid te zullen maken waarin regels worden opgenomen over het stoken van houtkachels, haarden en vuren. Door dit beleid en het periodiek voorlichting geven over hoe omgegaan moet worden met het stoken
van kachels enz. hopen wij eventuele overlast te voorkomen of te verminderen.

Alvorens dit beleid vorm te geven willen wij eerst inventariseren waar en hoe vaak men overlast ondervindt. Wij nodigen daarom alle inwoners in onze gemeente uit hun klachten hierover bij ons kenbaar te maken. Dit kan door dit te melden via het digitale meldpunt op deze website.

Hier vult u uw naam en adres en de locatie van de overlast. Tenslotte kiest u bij "Categorie" onder de hoofdcategorie "Milieu" "Stankoverlast Houtkachels". In het vak omschrijving melding geeft u aan of u soms of vaak stankoverlast ondervindt van kachels.

Hoewel deze klachten altijd kunnen worden doorgegeven is het voor dit onderzoek van belang dat u uw klacht doorgeeft voor 1 mei a.s. Klachten daarna worden ter voorbereiding van het stookbeleid niet meer meegenomen, maar worden uiteraard wel op de gebruikelijke manier afgewerkt.

Voor vragen kunt u bellen of mailen naar het Klant Contact Centrum van de gemeente Bladel tel. 0497 -361636.