Mevrouw J.M. Bensing Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw


Nieuwsbericht

Mevrouw J.M. Bensing Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Gepubliceerd op: 25 maart 2015

Mevrouw J.M. Bensing uit Haaften is op dinsdag 24 maart 2015 door burgemeester L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Zij kreeg de bij deze orde behorende versierselen opgespeld in de Maskeradezaal van het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht.

Mevrouw Bensing, al eerder benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau, kreeg de Ridderorde voor haar wetenschappelijk onderzoek naar neurobiologische en psychofysiologische mechanismen tot op onderzoek gebaseerde aanbevelingen voor artsen waarin het perspectief van patienten voorop
staat. Het onderzoek is gezaghebbend en van internationaal toonaangevende kwaliteit.
Voor haar onderzoeken en publicaties ontving zij in 2006 ook al de hoogste onderscheiding voor een in Nederland werkzame wetenschapper die tot de internationale top behoort: de NWO-Spinozapremie.
Jozien Bensing is de eerste niet-Amerikaanse die de prestigieuze George Engel Award ontving van de American Academy on Physician and Patient, inmiddels American Academy on Communication in Healthcare (AACH). Zij kreeg dit voor haar uitmuntende onderzoek naar theory practice and teaching of
effective healthcare communication and related skills.

De gemeente Neerijnen feliciteert Jozien Bensing hartelijk met deze bijzondere Koninklijke Onderscheiding.

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw J.M. Bensing
Mevrouw J.M. Bensing uit Haaften benoemd tot
Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

<<