Vanaf 1 april a.s. blik ook in oranje container of doorzichtige zak


Inwoners van Epe kunnen sinds enkele maanden zuivel- en sappakken al eenvoudig kwijt bij de kunststof verpakkingen. Vanaf 1 april a.s. is het mogelijk ook metalen verpakkingen (zoals blikjes) met de kunststof verpakkingen en drankenkartons aan te bieden. Het betekent dat u metalen verpakkingen
gewoon in uw oranje container of speciale doorzichtige zak kwijt kunt. Natuurlijk zijn metalen verpakkingen ook welkom in de verzamelcontainers voor kunststof verpakkingen.

Een nieuwe naam: PMD

Nieuwe scheidingstechnieken maken het aanbieden van herbruikbare afvalstromen steeds een stukje eenvoudiger. Met deze nieuwe manier van inzamelen introduceren we ook een nieuwe term: PMD. Ofwel Plastic verpakkingen, Metalen verpakkingen en Drankenkartons.

Hoe biedt u PMD aan?

Voor al deze verpakkingen is het om te beginnen belangrijk dat u ze leeg aanbiedt. Vul lege blikjes of pakken daarom niet met ander afval voordat u ze in uw container of speciale zak deponeert.

* Zorg dat de verpakkingen leeg zijn.
* Doppen en deksels mogen op de verpakking blijven.
* Buig deksels van conservenblikken naar binnen (denk om scherpe randen).
* Vouw drankenkartons plat en plaats de dop weer op de verpakking.

Alleen verpakkingsafval uit huishoudens. Geen verpakkingsafval uit bedrijven. De complete lijst vindt u op www.circulus-berkel.nl.