Start werkzaamheden Sint Annastraat, Cuijk


Op dinsdag 7 april 2015 start Infrascoop uit Cuijk met het aanpassen van de verkeerssituatie bij het Laco Sportcentrum De Kwel aan de Sint Annastraat te Cuijk.

De huidige oversteekplaats voor voetgangers en fietsers wordt als onveilig ervaren. Door geparkeerde auto's is het zicht op de overstekende voetgangers en fietsers beperkt. Ook de huidige middengeleider (strook tussen de twee rijbanen) in de weg voorziet niet in een goede opstelplaats voor
deze verkeersdeelnemers. In de nieuwe situatie worden de parkeervakken verwijderd en wordt een bredere middengeleider aangebracht. Er ontstaat daardoor meer opstelruimte voor de voetgangers en fietsers en zij kunnen de Sint Annastraat dan in twee fases oversteken. De oversteekplaats komt op
een verkeersplateau te liggen, dat de zichtbaarheid en oversteekbaarheid verbeterd.

Tijdens de werkzaamheden wordt de Sint Annastraat voor het doorgaand verkeer afgesloten en het verkeer wordt omgeleid. Fietsers en voetgangers kunnen het werk wel passeren. Naar verwachting wordt de Sint Annastraat weer vanaf 24 april voor het doorgaand verkeer opengesteld.

Het Laco Sportcentrum De Kwel blijft gedurende de werkzaamheden wel bereikbaar. Het parkeerterrein van De Kwel is alleen bereikbaar vanaf de centrumzijde. Fietsers en voetgangers kunnen vanuit alle richtingen De Kwel bereiken.

Direct omwonenden worden schriftelijk door de aannemer geinformeerd.

Oude situatie Sint Annastraat Cuijk

Dit project komt mede tot stand door een subsidie van: Provincie Noord-Brabant



* Tekening nieuwe situatie oversteek Sint Annastraat Cuijk.pdfpdf(540,76 KB)Lees voor
* Tekening dwarsprofielen en details oversteek Sint Annastraat Cuijk.pdfpdf(339,04 KB)Lees voor