Winnaars Cultuurprijs 2015


25 March 2015 09:56

De Cultuurprijs Heineken Brouwerij 's-Hertogenbosch werd op dinsdag 24 maart uitgereikt. De juryprijs ging naar keramiste en kunstenares Christine Jetten. Zangduo Danny en Wim van Nimwegen wonnen de publieksprijs.

Juryprijs

Christine Jetten is erg betrokken bij haar stad. Onlangs schonk zij keramische ornamenten aan de Boschveldboulevard. Maar niet alleen in 's-Hertogenbosch is haar werk te vinden: haar keramisch werk en bijzondere glazuren zijn wereldwijd terug te vinden: Londen, New York en binnenkort in Qatar.
Haar werk lijkt soms bekender in het buitenland dan in eigen land. Ze is hierdoor een ware ambassadeur voor de stad 's-Hertogenbosch.

Publieksprijs

"En nou die hendjes de lucht in" is een van de bekendste Oeteldonkse nummers. Een succesnummer van de broers Danny en Wim van Nimwegen. Het duo draagt met hun muziek het Bossche carnavalsgevoel landelijk uit. En internationaal, met alleen al in Duitsland tientallen verschillende uitvoeringen.
Met maar liefst 475 stemmen wonnen zij de Publieksprijs. Overigens waren ook veel Bosschenaren enthousiast over de andere genomineerden. Christine Jetten kreeg 258 stemmen en Stichting het Vervolg kreeg 331 stemmen.

Cultuurprijs

De Cultuurprijs Heineken Brouwerij 's-Hertogenbosch wordt uitgereikt door de gemeente en de Bossche brouwerij. De prijs is er om het culturele leven in 's-Hertogenbosch te ontwikkelen en te stimuleren. De Juryprijs wordt sinds 1983 uitgereikt. Dit jaar is er voor het eerst ook een
Publieksprijs.

Lees ook: Juryrapport Heineken Brouwerij Cultuurprijs 2015